Imprimare

Federatia Sanitas se pregateste de proteste, daca salariile medicilor nu se vor mari cu 10%

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia Sanitas va declansa un amplu program de actiuni sindicale revendicative, daca Guvernul nu va decide, in perioada imediat urmatoare, acordarea unei cresteri salariale de minimum 10% din salariul de baza tuturor lucratorilor din sanatate, incepand cu 1 septembrie 2015.

”Consiliul National al Federatiei Sanitas a luat act, in cadrul sedintei de marti, 25 mai a.c., de stadiul negocierilor cu Ministerul Sanatatii si a analizat rezultatele acestora. In urma discutiilor care au durat mai bine de trei ore, luand in considerare tergiversarea finalizarii acestor negocieri si rezultatul incert de la acest moment, liderii organizatiilor judetene Sanitas au mandatat Biroul Executiv sa negocieze cu reprezentantii Guvernului acordarea unei cresteri salariale de minimum 10% din salariul de baza tuturor lucratorilor din sanatate, incepand cu 1 septembrie 2015. Atragem atentia ca, daca in perioada imediat urmatoare nu vor fi gasite solutii la problemele semnalate in mod repetat de Federatia Sanitas, iar negocierile cu privire la cresterile salariale vor esua, Consiliul National a hotarat sa declanseze un amplu program de actiuni sindicale revendicative”, potrivit unui comunicat al sindicalistilor.

Aproximativ 150 de membri ai Federatiei Sanitas au pichetat, pe 7 aprilie, sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, respectiv al Ministerului Sanatatii, pentru a atrage atentia asupra problemelor existente in sectorul sanitar din Romania.

''Principalele revendicari sunt legate de cresterea salariilor si a veniturilor, imbunatatirea legislatiei privind salarizarea, realizarea unui Regulament de sporuri si o finantare adecvata pentru toate unitatile spitalicesti. De asemenea, solicitam deblocarea posturilor din sistem, pentru ca, la ora actuala, se inregistreaza o criza acuta a personalului din sanatate”, declara atunci, in timpul actiunii de protest, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, scrie Agerpres.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Federatia-Sanitas-se-pregateste-de-proteste_-daca-salariile-medicilor-nu-se-vor-mari-cu-10__20963/

lauff lautf laurf