Imprimare

Iasi: Din 2 iunie, bolnavii de cancer se pot trata la Institutul Regional de Oncologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Incepand de saptamana viitoare, pacientii cu afectiuni oncologice si indicatie de radioterapie interna vor beneficia de tratament in Institutul Regional de Oncologie Iasi, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Incepand din data de 2 iunie 2015, Sistemul de Brahiterapie HD din cadrul Laboratorului de Radioterapie cu Energii Inalte si Brahiterapie devine complet functional.

“S-au efectuat primele simulari care au demonstrat fezabilitatea deschiderii programului de brahiterapie, iar echipa medicala formata din medici, fizicieni si tehnicieni medicali este pregatita pentru a prelua primii pacienti”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Laboratorul de Radioterapie cu Energii Inalte si Brahiterapie din cadrul I.R.O. ofera servicii de radioterapie curativa si paliativa in regim ambulator si de spitalizare continua (60 paturi). Platforma tehnica include trei acceleratoare de particule cu energie de 6 MeV, 10 MeV, respectiv 15 MeV, 3 simulatoare CT, sistem modern de plan tratament, care ofera posibilitatea de a efectua radioterapie externa conformationala 3D, IMRT, RapidArc, stereotaxie. Realizarea sistemului de Brahiterapie HD a costat  de 610 000 euro.

Echipa de radioterapie este formata din patru medici primari si doi medici specialisti radioterapie, trei medici rezidenti pe post, zece fizicieni, un inginer si 23 tehnicieni si asistenti medicali.

"Institutul Regional de Oncologie Iasi, infiintat prin H.G. nr. 583/13.03.2009 cu o structura de 300 paturi functioneaza incepand cu data de 1 februarie 2012. IRO este o investitie a Ministerului Sanatatii in valoare totala de 75.361.280 euro. Spatiile acestei unitati se inscriu in necesarul functional al unei unitati sanitare cu profil oncologic conform reglementarilor legale in vigoare astfel incat sa ofere populatiei din toate judetele Moldovei ceea ce este necesar pentru un tratament correct si in timp optim", se mai arata in comunicat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Iasi_-Din-2-iunie_-bolnavii-de-cancer-se-pot-trata-la-Institutul-Regional-de-Oncologie_20966/

lauff lautf laurf