Imprimare

Prof. Serafinceanu, noul presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In cadrul celui de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, a avut loc predarea mandatului de presedinte din fruntea societatii organizatoare, de la prof. Maria Mota, profesorului Cristian Serafinceanu.

„Va fi o onoare pentru mine sa ma aflu, in urmatorii ani, in fruntea Societatii Romane de Diabet. Predecesorii mei au adus aceasta institutie la un nivel inalt si va fi o mare responsabilitate pentru mine sa o mentin astfel. Prioritatile Societatii vor fi, de acum inainte, continuitatea, unitatea si predictibilitatea. Imi propun sa pastrez realizarile pe care conducerea Societatii le-a avut pana in prezent, imi doresc sa continuam proiecte deja initiate care trebuie dezvoltate, precum studiul PREDATORR si Jurnalul Societatii. Imi propun, de asemenea, mentinerea unei legaturi solide intre membrii Societatii si doresc elaborarea de noi proiecte, pe termen lung, care sa mentina educatia medicala printre prioritatile Societatii”, a declarat prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu.

Sibiu, "Capitala" diabetului, nutritiei si bolilor metabolice

In perioada 20-23 mai, a avut loc cel de-al 4-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, ce a reunit in jur de 950 de specialisti in domeniu.

Evenimentul a debutat miercuri, 20 mai, cu o sesiune stiintifica. Seara, intr-un cadru festiv, a avut loc ceremonia oficiala de deschidere a congresului.

Cei 45 de ani de existenta a specialitatii de diabet, nutritie si boli metabolice au fost ilustrati printr-un film care a documentat istoria diabetologiei romanesti, incepand cu primele insemnari despre pancreina, realizate de Prof. dr. Nicolae Paulescu, cel care avea sa descopere insulina, potrivit relatarilor specialistilor din domeniu.

Ceremonia de deschidere a congresului a fost si un prilej pentru decernarea premiilor Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, moment ce a adus recunoasterea cuvenita celor mai implicati si activi medici care si-au dedicat viata profesionala luptei impotriva diabetului. Astfel, premiile pentru tineret au fost castigate de sef lucr. dr. Cristina Lacatusu si asist. univ. dr. Cornelia Zetu. Premiul pentru profesia de medic a fost acordat conf. univ. dr. Magdalena Morosanu si dr. Rodica Avram. Trei premii speciale au fost acordate pentru asist. univ. dr. Simona Georgiana Popa, sef lucr. dr. Cornelia Bala si asist. univ. dr. Daniela Ciobanu. Premiul anual a fost castigat de catre Conf. univ. dr. Bogdan Mihai, iar Marele premiu a mers la prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu.

Cele patru zile de congres au alcatuit o imersiune in universul diabetologiei, avand, totodata, o latura interdisciplinara, prin: sesiuni diabet-cardiologie, diabet-neurodiab, diabet-cancer, diabet-nefrologie, carora li s-au adaugat sesiuni plenare, sesiuni ale grupurilor de lucru, conferinte, minicursuri, sesiuni de postere, workshopuri si sesiuni speciale de dimineata.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Serafinceanu_-noul-presedinte-al-Societatii-Romane-de-Diabet_-Nutritie-si-Boli-Metabolice_20971/

lauff lautf laurf