Imprimare

Tinerii specialisti in ortodontie, premiati in cadrul Congresului International de la Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 28-30 mai 2015, se desfasoara, la Iasi, a VI-a editie a Congresului International de Ortodontie, cu titlul “Interrelatii in ortodontie”, printre sectiunile manifestarii fiind inclus si un concus pentru tinerii specialisti din acest domeniu.

Cea mai buna prezentare orala va fi premiata cu Premiul Boboc. Acest premiu va fi acordat in fiecare an, in memoria prof. univ. dr. Gheorghe Boboc, personalitate marcanta in lumea ortodontilor din Romania.

De asemenea, ca o noutate, la acest congres este organizata o sesiune in colaborare cu Ordinul Asistentilor Medicali din Iasi si una cu Ordinul Tehnicienilor din Iasi.

La congres sunt prezenti peste 250 specialisti ortodonti, cadre universitare, medici, practicieni din tara si din strainatate. Pe parcursul celor trei zile, vor sustine conferinte 20 de personalitati ale lumii ortodontice din Franta, Belgia, Elvetia, Italia, Spania, Austria, Grecia, Egipt, Liban, Ungaria, Republica Moldova si SUA, in cadrul unui program stiintific intens si cu subiecte de mare actualitate.

Caracterul deosebit al acestei editii este dat de participarea unora dintre cele mai remarcabile personalitati ale lumii ortodontice mondiale. Astfel, presedintele de onoare al Congresului este prof. dr. Ravindra Nanda (SUA) iar printre lectorii prezenti se numara vice-presedintele Federatiei Mondiale de Ortodontie (WFO) prof. dr. Abbas Zaher (Egipt), dr. Panagiotis Skoularikis (Grecia) vice-presedintele Federatiei Europene a Ortodontie (FEO) si prof. dr. Thierrz De Coster (Belgia), presedintele Societatii Mondiale a Ortodontilor Francofoni.

In cadrul acestui eveniment are loc un curs pre-congres, sustinut de prof. dr. Ravindra Nanda, si un curs post-congres, sustinut de dr. Pascal Schumacher, specialist renumit din Germania.

Manifestarea este organizata de Asociatia Romana de Straight-Wire impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa”.

Asociatia Romana de Straight-Wire a fost fondata in anul 2000, cu scopul de a promova cercetarea ortodontica, toate tehnicile si materialele de profil ortodontic. Asociatia este la nivel national, fiind disponibila tuturor specialistilor ortodonti din toata tara, indiferent de tehnica si filozofia ortodontica folosita.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tinerii-specialisti-in-ortodontie_-premiati-in-cadrul-Congresului-International-de-la-Iasi_20970/

lauff lautf laurf