Imprimare

Specialisti din sapte tari au participat la editia a treia a Congresului UMF “Carol Davila”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 3.100 de medici si studenti la medicina, alaturi de specialisti din sapte tari, au participat in perioada 28-30 mai 2015 la Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila”,ce s-a desfasurat la Palatul Parlamentului.

Ghidati fiind de acelasi motto: „INITIERE. EVOLUTIE. EXCELENTA”, Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila a reusit anul acesta sa depaseasca nivelul performantelor inregistrate in cadrul celor doua editii anterioare ale Congresului. Nu mai putin de treisprezece invitati de marca de la universitati de renume mondial din Europa si Statele Unite au participat la Congres si ne-au onorat cu sustinerea unor comunicari stiintifice de o calitate academica greu de egalat.

In cadrul congresului au avut loc peste o suta de prezentari sustinute de medici romani si straini, au participat 13 invitati straini si s-au desfasurat sase simpozioane sustinute de companiile farma.

Numarul sesiunilor de comunicari orale a sporit considerabil anul acesta, desfasurandu-se concomitent in patru sali, ceea ce a sustinut si a accentuat ideea de interdisciplinaritate, „trasatura definitorie a conceptului care a stat la baza Congresului inca de la prima sa editie”, se arata intr-un comunicat al UMF.

„Amploarea si prestigiul Congresului UMF Carol Davila sunt date de de numarul participantilor in continua crestere, de valoarea si diversitatea lucrarilor stiintifice prezentate si de participarea personalitatilor academice europene si internationale. Congresul UMF Carol Davila a devenit un adevarat edificiu de stradanii, de munca, de realizari si de performante profesionale si dorim sa continuam pe aceeasi traiectorie si la editiile viitoare”, a declarat acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF Bucuresti.

De asemenea, in cadrul congresului a fost organizata o ceremonia de acordare a titlurilor de Honoris Causa unor personalitati ale medicinei: prof. Milan Hora, prof. Szendroi Miklps, prof. Jean-Michel Cardot, prof. Guy Frija, prof. Abraham Fingerhut, prof. Alexandru Irimie si prof. Axel Heidenreich.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Specialisti-din-sapte-tari-au-participat-la-editia-a-treia-a-Congresului-UMF-_Carol-Davila__20977/

lauff lautf laurf