Imprimare

Imuno-oncologia - noua paradigma in tratamentul cancerului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Imuno-oncologia poate fi privita ca o noua cale catre tratarea cancerului, prin permiterea sistemului imunitar al bolnavului de a recunoaste si a ataca selectiv celulele tumorale.

Prin intermediul acestei tehnici, sistemul imunitar va avea o memorie lunga, oferind raspunsuri durabile la posibilele recidive ale tumorilor maligne.

Folosind sistemul natural de aparare al organismului, imunoterapia poate aduce o noua perspectiva acelor pacienti cu anumite tipuri de cancer pentru care au fost epuizate alte optiuni terapeutice. Terapiile imuno-oncologice continua sa fie investigate in incercarea de a raspunde nevoilor inca nesolutionate si pentru imbunatatirea perspectivelor clinice in cazul stadiilor avansate de cancer.

Rezultatele acestei tehnici sunt aplicate in tratamentul melanomului si al cancerului pulmonar, iar eforturile de cercetare se indreapta spre alte tipuri de cancer precum cel de san, colorectal, gastric, renal sau hepatocelular.

Dimensiunea poverii bolii, conform celui mai recent raport Global Burden of Cancer, publicat pe 28 mai 2015, arata ca, la nivel global au fost inregistrate, in 2013, 14,9 milioane de cazuri de cancer si 8,2 milioane de decese. Cancerele de san si pulmonar sunt cele mai intalnite.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Imuno-oncologia---noua-paradigma-in-tratamentul-cancerului_20975/

lauff lautf laurf