Imprimare

OMS: S-a observat o crestere a cazurilor de Ebola in Guineea si Sierra Leone

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul noilor cazuri de Ebola a crescut in Guineea si in Sierra Leone pentru a doua saptamana consecutiv, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), scrie Agerpres.

In prima saptamana din iunie, au fost 16 cazuri noi in Guineea, in timp ce in Sierra Leone s-au inregistrat 15 cazuri noi, a mentionat OMS in bilantul sau saptamanal. Este vorba de a doua saptamana consecutiva de crestere a incidentei cazurilor de Ebola in aceste doua tari. In ultima saptamâna din mai, au fost 13 cazuri noi in Guineea, fata de noua cu o saptamana mai devreme. In Sierra Leone, s-au inregistrat 12 cazuri noi, fata de numai trei in saptamana anterioara.

Numarul cazurilor a crescut si, in acelasi timp, zonele geografice infectate s-au extins in Guineea, lovind din nou capitala Conakry. Epidemia a reaparut si in districtul Kindia, la est de Conakry.

De la declansarea epidemiei, in urma cu 18 luni, 869 de cadre medicale au fost lovite de virus in Sierra Leone, Guineea si in Liberia, iar 507 dintre acestia au murit, conform datelor publicate de OMS.

In total, agentia ONU a recenzat 27.237 de cazuri de Ebola, dintre care 11.158 de decese. Epidemia a afectat in principal Guineea, Sierra Leone si Liberia vecina, care, totusi, a fost declarata scapata de maladie, pe 9 mai.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS_-S-a-observat-o-crestere-a-cazurilor-de-Ebola-in-Guineea-si-Sierra-Leone_20997/

lauff lautf laurf