Imprimare

OMS va analiza contaminarea cu MERS, coronavirusul din Coreea de Sud

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) isi va convoca, saptamana viitoare, comitetul de urgenta pentru a analiza situatia legata de contaminarile cu coronavirusul MERS in Coreea de Sud, care a raportat 11 decese de la identificarea primului caz la 20 mai, scrie Agerpres.

"Numarul de cazuri noi scade, dar trebuie sa monitorizam situatia indeaproape", a declarat un purtator de cuvant al OMS, Tarik Jasarevic, intr-o conferinta, la Geneva.

Comitetul de urgenta se va reuni saptamana viitoare, dar data nu a fost inca fixata, a adaugat el.

Coreea de Sud a anuntat vineri ca bilantul deceselor cauzate de coronavirusul MERS a ajuns la 11. De asemenea, 3.680 de persoane se aflau in carantina vineri, la domiciliu sau in spital, fata de 3.805 joi.

Carantina a fost ridicata pentru 1.249 de persoane de la inceputul epidemiei, cea mai extinsa din afara Arabiei Saudite. In total, 126 de persoane au fost infectate cu acest virus in aceasta tara de la primul diagnostic pus la 20 mai unui barbat care se intorcea din Arabia Saudita si din alte tari din Golf.

MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome) este un virus mai letal dar mai putin contagios decat virusul responsabil de Sindromul respirator acut sever (SRAS), soldat cu aproape 800 de morti in lume in 2003. Potrivit OMS, nu exista niciun tratament sau vaccin pentru acest virus care prezinta o rata de mortalitate de 35%.
In Arabia Saudita, peste 950 de persoane au fost contaminate din 2012 si 412 au decedat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS-va-analiza-contaminarea-cu-MERS_-coronavirusul-din-Coreea-de-Sud_21002/

lauff lautf laurf