Imprimare

Sectia de Oncologie de la Spitalul Elias a fost renovata si utilata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sectia de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti a fost renovata si utilata in urma unei investitii in valoare de 150.000 de euro a Asociatiei Daruieste Viata.

Amenajarea a presupus reconstruirea spatiilor existente, inclusiv a saloanelor si holurilor, crearea unui sistem controlat de acces, inlocuirea sistemului de ventilatie si amenajarea teraselor cu masute, scaune si flori.

Inaugurarea sectiei a fost facuta duminica, 14 iunie, printr-un eveniment special: pacientii vindecati de cancer s-au intalnit cu bolnavii internati la Oncologie. Amfitrion al intalnirii, care a avut loc pe terasa amenajata tot din donatii, a fost Pavel Bartos.

Invitatul Pavel Bartos a explicat cat de important este ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit unor cazuri umanitare.

“Este foarte important ca firmele sa inteleaga cat de importanta este redirectionarea a 20% din impozitul pe profit si faptul ca in caz contrar acesti bani ajung pe mana statului, deci nu inseamna nimic. Pentru al doilea trimestru al acestui an redirectionarea se poate face pana la 30 iunie. Doar impreuna putem schimba ceva cu adevarat in sistemul medical romanesc”, a declarat Bartos.

Un rol special in tot acest proiect il au dr. Cornelia Nitipir si echipa de medici rezidenti carora pacientii le sunt recunoscatori pentru ingrijirile pe care le primesc.

In sectia de Oncologie de la Elias sunt tratati anual 750 de pacienti noi, iar alti 250 raman in observatie.

Pana in prezent Asociatia Daruieste Viata a investit peste 4 milioane e euro in sistemul de sanatate, bani proveniti din sponsorizari.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sectia-de-Oncologie-de-la-Spitalul-Elias-a-fost-renovata-si-utilata_21004/

lauff lautf laurf