Imprimare

Robot electronit folosit pentru recuperare, achizitionat la Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul de Recuperare Iasi detine un robot electronic pentru recapatarea functiei motorii, investitia fiind de 500 de mii de euro. Acest aparat ar putea ajuta lunar o suta de pacienti in scaun cu rotile.

„Lunar, sunt aproximativ 100 de bolnavi care ar putea beneficia de acest robot. Majoritatea pacientilor sunt persoane tinere care isi doresc sa mearga din nou si sa fie reinserate in societate. In Romania, un dispozitiv asemanator se mai afla la Spitalul de recuperare Baile Felix, insa robotul achizitionat de unitatea noastra va fi ultima varianta a acesti robot”, a precizat Carmen Cumpat, managerul Spitalului de Recuperare pentru Ziarul Evenimentul.

Robotul va asigura terapie functionala intensiva prin intermediul ortezelor robotizate cumulate cu numeroase aplicatii informatice in domeniul reabilitarii.

„Robotul reprezinta abordarea actuala a deficitelor locomotorii in clinicile de prestigiu pe plan mondial”, a mai spus Carmen Cumpat.

Dispozitivul are la baza un sistem computerizat complex de reproducere naturala a miscarilor mersului in conditiile asigurarii unui mediu sigur pentru pacient. Astfel, suspendat cu ajutorul sistemului de prelucrare a greutatii corporale, pacientul va executa ghidat de catre ortezele robotizate programul de antrenament al mersului si isi va imprima o schema de miscare cat mai apropiata de normal.

Printre pacientii care pot beneficia de terapia cu ajutorul robotului electronic se numara cei care au suferit traumatisme cranio-cerebrale, traumatisme vertebro-medulare, accidente vasculare cerebrale, atrofii sau deficite musculare de diverse etiologii si paralizii cerebrale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Robot-electronit-folosit-pentru-recuperare_-achizitionat-la-Iasi_21011/

lauff lautf laurf