Imprimare

Coreea de Sud anunta 19 morti din cauza coronavirusului MERS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Coreea de Sud a anuntat marti, 16 mai, trei noi decese provocate de coronavirusul care provoaca Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), ridicand bilantul provizoriu al epidemiei la 19 morti in aceasta tara, scrie Agerpres.

Cu 154 de persoane infectate, intre care 17 declarate vindecate, Coreea de Sud este tara cea mai afectata din lume de epidemia MERS, in afara de Arabia Saudita, zona de origine a maladiei.

Nu mai putin de 5.500 de persoane sunt in prezent in carantina, in centre medicale sau la domiciliu, iar 3.500 sunt pe cale sa-si redobandeasca libertatea de miscare, dupa ce la 20 mai a fost diagnosticat primul pacient cu aceasta maladie la intoarcerea dintr-o calatorie in Arabia Saudita.

Dintre cei 118 pacienti aflati inca sub tratament, 16 sunt in stare grava. Cei mai multi dintre decedati s-au confruntat cu probleme de sanatate inainte de epidemie, au dat asigurari autoritatile sanitare.

Patru noi cazuri de infectare au fost diagnosticate la inceputul acestei saptamani, dintre care trei au frecventat Centrul Medical Samsung, unul dintre cele mai mari spitale din tara.

Mai mult de 70 de cazuri au fost inregistrate in aceasta singura institutie, fortata de imprejurari sa-si intrerupa pe termen nelimitat cea mai mare parte a activitatilor sale. Numarul de noi infectii este in scadere in mod constant in ultimele zile.

Deocamdata, nu exista nici un vaccin sau tratament pentru acest virus, care are o rata a mortalitatii de aproximativ 35%, potrivit OMS.

Incepand din anul 2012, peste 950 de persoane au fost infectate cu acest virus in Arabia Saudita, dintre care 412 persoane au decedat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Coreea-de-Sud-anunta-19-morti-din-cauza-coronavirusului-MERS_21008/

lauff lautf laurf