Imprimare

Sectiile de urologie din tara vor fi retehnologizate cu 11 milioane de euro

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Clinicile si sectiile de urologie din spitalele din toata tara vor fi retehnologizate cu 11 milioane de euro, prin dotarea cu instrumentar si aparatura, a declarat seful Centrului de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni, acad. Ioanel Sinescu, in cadrul Congresului ROMURO 2015.

"Am discutat in boardul Asociatiei Romane de Urologie despre un proiect de retehnologizare a retelei nationale de urologie, agreat de Ministerul Sanatatii, care priveste retehnologizarea intregii retele si a clinicilor si a sectiilor de urologie din toate spitalele din tara care practica urologie", a spus Sinescu.

El a precizat ca proiectul, care este finantat de Ministerul Sanatatii cu 11 milioane de euro, va presupune metode moderne de diagnostic si tratament si va duce la o durata de spitalizare mai scurta si o suferinta mai mica pentru pacientii cu probleme renale.

"Acest proiect care este finantat si sustinut de Ministerul Sanatatii inseamna intr-un calcul preliminar mai mult de 11 milioane de euro, dar aceasta inseamna pe de alta parte nu numai metode noi si moderne de diagnostic si tratament pentru bolnavi, ci si mult mai putine zile de spitalizare pentru pacientii din specialitatea urologie si o suferinta mai mica cu rezultate cel putin egale din punctul de vedere al diagnosticului si terapeutic cu procedurile clasice, in asa fel incat banii investiti pot fi repede recuperati cu beneficiu pentru toti cei care au nesansa sa se imbolnaveasca sau sa aiba nevoie de spitalizare. Tratamentul sa fie cat mai putin invaziv si durata de spitalizare cat mai scurta, cu rezultate foarte bune. Se intampla in acest an, in 2015. Actiunea este in desfasurare, ea a inceput mai demult", a afirmat Ioanel Sinescu.

Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni, un succes

Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal de la Institutul Clinic Fundeni reprezinta o reusita pe plan national si international in ceea ce priveste tratarea pacientilor cu boli renale. Doar in 2014, in Institut s-au inregistrat 37 de interventii chirurgicale pe zi, peste 14 mii de internari si 75 de evaluari pe zi a pacientilor cu probleme nefrologice, in afara celor internati. In 2014m au fost efectuate 148 de transplanturi renale, inregistrandu-se o medie de 12 transplanturi pe luna.

Centrul de la Fundeni se pozitioneaza pe harta europeana a clinicilor de top, atat prin calitatea actului medical, cat si prin dotarile si echipamentele de ultima generatie ce au facut obiectul procesului de modernizare din ultimii doi ani.

Ca urmare a unei investitii considerabile, urologia romaneasca de la Fundeni se bucura de un bloc operator cu zece sali de interventii chirurgicale (5 sali de chirurgie deschisa, 2 sali de endourologie inalta si 3 sali de endourologie joasa) si un nou departament de transplant utilat la standarde inalte: 13 paturi ATI transplant, 17 paturi pre/post transplant, 3 aparate de hemodializa. Investitia totala a ajuns la aproape 3 milioane de lei, bani folositi pentru amenajarea spatiilor ultramoderne pentru tot Centrul si aparatura medicala ultraperformanta si de ultima generatie. Concomitent, a fost complet reabilitata si dotata cu tehnologie moderna si Sectia de A.T.I. a Centrului, ce cuprinde 22 de paturi. Suma investita provine din venituri proprii, finantare de la Ministerul Sanatatii si sponsorizari.

 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sectiile-de-urologie-din-tara-vor-fi-retehnologizate-cu-11-milioane-de-euro_21014/

lauff lautf laurf