Imprimare

Cluj: Tomograf de peste un milion de lei inaugurat la Spitalul de Boli Infectioase

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La Ambulatoriul Integrat al Spitalul Clinic Judetean de Boli Infectioase Cluj-Napoca a fost dat in folosinta un computer tomograf de ultima generatie, al carui cost depaseste un milion de lei, scrie Agerpres.

"Achizitionarea noului aparat de scanare corporala a fost posibila in urma finantarii investitiei din bugetul judetului Cluj, ca urmare a adoptarii Hotararii Consiliului Judetean Cluj nr. 33 din 12 februarie 2015, forul administrativ al judetului Cluj alocand nu mai putin de 968.000 de lei pentru achizitionarea acestui computer tomograf care intra in dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Judetean de Boli Infectioase din strada Motilor, nr. 19. Aceasta suma extrem de consistenta s-a adaugat avansului de 100.000 de lei deja alocat de Consiliul Judetean Cluj in cursul anului trecut pentru achizitionarea acestui aparat medical de maxima importanta pentru activitatea spitalului si pentru pacientii clujeni", se arata intr-o informare a CJ Cluj.

Presedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, afirma ca investitiile in sanatate reprezinta o prioritate a mandatului sau.

"Acest nou tomograf care, incepand de astazi, va fi pus la dispozitia pacientilor, constituie o investitie mai mult decat necesara si utila si care vine in beneficiul direct al cetateanului. Numai cand esti in suferinta intelegi cu adevarat valoarea inestimabila a unui aparat de acest fel, mult mai performant, cu costuri infinit mai scazute decat examinarea cu rezonanta magnetica, dar si cu rezultate mult mai bune. Investitiile in sanatatea oamenilor si in dezvoltarea si dotarea sectorului medial clujean reprezinta o prioritate majora a mandatului meu si profit de acest prilej sa reiterez intentia mea ferma de a realiza, in cel mai scurt timp posibil, Spitalul Pediatric Monobloc care sa reuneasca toate sectiile actualului Spital de Copii, raspandite in intregul municipiu, si care sa fie capabil sa ofere servicii medicale integrate si prompte pacientilor", a mentionat Mihai Seplecan.

Potrivit specialistilor, noul computer tomograf va contribui la scurtarea semnificativa a duratei de scanare a pacientului si va vizualiza mult mai bine anumite tipuri de leziuni. De asemenea, costurile pentru investigatiile standard vor fi mult mai reduse comparativ cu examinarea tip RMN. In plus, modelul de computer tomograf achizitionat va contribui la reducerea cu 30-40% a dozei de iradiere pentru pacient si va consuma cu 40% mai putina energie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cluj_-Tomograf-de-peste-un-milion-de-lei-inaugurat-la-Spitalul-de-Boli-Infectioase_21020/

lauff lautf laurf