Imprimare

Banicioiu: De la 1 iulie, Romania trece la cel mai mic pret european al medicamentelor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat luni ca Romania va trece de la 1 iulie la cel mai mic pret european al medicamentelor, noile preturi fiind deja cunoscute in domeniul sanitar, scrie Agerpres.

"De la 1 iulie, Romania trece practic la cel mai mic pret european, asa cum este normal, tinand cont si de prevederile si reglementarile ordinelor de ministru, asa cum confirma si contextul socio-economic pe care Romania il traverseaza. Preturile aici nu pot fi similare preturilor din tarile cu alte PIB-uri mult mai puternice decat tara noastra. Au fost purtate discutii si cu Comisia Europeana, cu partenerii internationali in totalitate — FMI, CE—, cu asociatiile de producatori, asociatiile de distribuitori, cu lanturile de farmacii, ca sa asiguram distributia si sa nu avem deficiente in aprovizionare si in accesul pacientilor catre medicamente", a declarat Banicioiu, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria.

Ministrul a explicat ca in prezent toate preturile sunt afisate pesite-ul Ministerului Sanatatii, ca spitalele si Casa de Asigurari sunt instiintate asupra schimbarilor iar toata economia care se va face va ramane tot in bugetul ministerului.

"Tot ceea ce estimam ca si economii, dupa discutia cu prim-ministrul si discutiile purtate cu Ministerul de Finante, vor ramane la Ministerul Sanatatii si vor fi parte a programului de a innoi permanent lista de medicamente compensate. Toate economiile, surplusurile economisite din acest proiect vor ajunge tot la pacienti", a spus Banicioiu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu_-De-la-1-iulie_-Romania-trece-la-cel-mai-mic-pret-european-al-medicamentelor_21022/

lauff lautf laurf