Imprimare

Ciurchea: Zilnic se elibereaza in jur de o mie de carduri

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cele mai multe carduri nationale de sanatate neeliberate, aproximativ 90.000, sunt in Bucuresti si au inceput sa creasca foarte mult solicitarile pentru cardul european, a declarat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, scrie Mediafax.

Presedintele CNAS a prezentat situatia eliberarii cardurilor nationale de sanatate, explicand ca au fost acordate servicii si celor care nu au intrat in posesia cardului, iar in perioada urmatoare va fi incheiat acest mecanism "cu si fara card".

"Probabil va ramane 1 august (data de la care cardul national de sanatate sa fie unicul sistem de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, n.r.), dar depinde foarte mult de cardurile pe care mai avem sa le dam", a spus Vasile Ciurchea, la a IX-a editie a conferintei "Mediafax Talks about Health Reform".

Dintre carduri neeliberate, cele mai multe sunt la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti. Aproximativ 90.000 de carduri mai sunt de distribuit la CASMB, dintre care pentru 14.000 au fost anuntati asigurati, prin sms, ca pot merge sa le ridice.

"Aproximativ 1.000 de carduri se elibereaza zilnic in Bucuresti, dar, in ultima perioada, a scazut numarul celor ca vin sa ceara cardul national si creste numarul cererilor pentru cardul european. Probabil din cauza perioadei de concediu. Au fost zile cand am eliberat mai multe carduri europene decat nationale", a mai spus presedintele CNAS.

Vasile Ciurchea a adaugat ca, pana acum, au fost activate aproximativ jumatate din cardurile nationale, respectiv peste sapte milioane.

"Fie ca au avut nevoie sau nu, au fost activate. Sunt foarte multi care au activat chiar daca nu aveau nevoie de un serviciu medical. Am spus ca poate fi activat oricand, deci nu trebuie neaparat sa te duci la un furnizor sa il activezi", a spus Ciurchea in cadrul conferintei Mediafax Talks about Health Reform.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ciurchea_-Zilnic-se-elibereaza-in-jur-de-o-mie-de-carduri_21027/

lauff lautf laurf