Imprimare

(P) Procedura de inregistrare a certificatului digital la CAS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Certificatul digital calificat le ofera furnizorilor de servicii medicale, farmaceutice si dispozitive medicale posibilitatea de a transmite online raportarile lunare catre CNAS sa emita sau proceseze retete electronice si sa verifice online calitatea de asigurat a unui pacient.

Pentru a avea acces la serviciile online oferite de CNAS, atat medicii, cat si farmacistii trebuie sa isi inregistreze certificatele digitale in sistemul SIUI/SIPE, prin depunerea la CAS a unei cereri de inregistrare.

  • Concret, pentru inregistrarea certificatului digital, trebuie parcursi urmatorii pasi: accesati www.cnas.ro/page/contacte-cjas.html
  • din tabelul cu datele de contact ale CAS-urilor, efectuati click pe adresa web a CAS-ului din judetul dumneavoastra (din coloana Web/Link temporar)
  • din meniul din stanga de pe site-ul CAS-ului, efectuati click pe Furnizori de servicii medicale (din sectiunea Informatii pentru Furnizori) si selectati Procedura de inregistrare a certificatelor digitale
  • urmati pasii descrisi in procedura de pe site-ul CAS pentru a descarca, completa, semna si transmite cererea de inregistrare

Pentru completarea cererii de inregistrare, trebuie cunoscute urmatoarele detalii despre certificatul digital:

  • numarul serial
  • valabilitatea certificatului (data cand a fost emis si data cand expira)
  • adresa de e-mail care apare in certificatul digital,
  • numele emitentului (autoritatea de certificare care a emis certificatul)
  • certificatul digital in forma tiparita – solicitat doar de unele CAS-uri

Toate aceste informatii sunt oferite titularului certificatului digital in momentul achizitiei sau reinnoirii certificatului. Ele pot fi aflate oricand online, accesand registrul de certificate al furnizorului de servicii de certificare care a emis certificatul digital.

Pe langa utilizarea lui in relatia cu CNAS, certificatul digital poate fi folosit pentru semnarea electronica cu valoare legala a oricarui tip de document, cresterea eficientei si reducerea costurilor.

“Cu certificatul digital calificat poti semna orice tip de document electronic si n-ai niciun motiv sa nu o faci. Legislatie exista, iar beneficiile nu sunt deloc de neglijat. Noi semnam electronic de cativa ani chiar contractele de reinnoire a certificatului digital cu propriii nostri clienti, pentru ca este mult mai rapid si mult mai ieftin. Astfel, elimini o buna parte din timpul alocat procesarii documentelor, elimini cheltuieli inutile si iti poti dedica mai mult timp relatiei cu clientii. Tot electronic semnam si contractele cu furnizorii, partenerii de afaceri si cu orice companie detine un certificat digital si agreeaza acest mod de a face business”, declara Adrian Floarea, Director comercial al unuia dintre cei mai mari furnizori de certificate digitale din Romania, certSIGN S.A.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_P_-Procedura-de-inregistrare-a-certificatului-digital-la-CAS_21119/

lauff lautf laurf