Imprimare

SUA: Unui baiat de opt ani i s-au grefat ambele maini si un antebrat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Unui baiat de opt ani din Statele Unite i s-au grefat ambele maini, interventia constituind o premiera mondiala pentru un copil, a anuntat spitalul de pediatrie din Philadelphia unde a avut loc operatia, scrie Agerpres.

Baiatul Zion Harvey din Baltimore, avea mainile si picioarele amputate si suferise o grefa de rinichi in urma cu cativa ani in urma unei grave infectii. Cele doua maini si antebratul transplantate provin de la un donator. Copilul merge in prezent cu proteze si, potrivit medicilor, a invatat sa manance, sa scrie si chiar sa joace jocuri video fara maini.

Operatia de transplantare a mainilor, efectuata recent de o echipa medicala multidisciplinara de 40 de persoane, a durat peste zece ore, a precizat spitalul. Echipa, impartita in patru unitati, a utilizat mai intai placute si suruburi pentru a fixa oasele, reconectand apoi arterele si venele. Odata circulatia sanguina restabilita, chirurgii au conectat tendoanele si muschii si apoi nervii.

Baiatul a fost ales pentru aceasta grefa dubla din cauza starii sale medicale deosebite. 'Transplantul de rinichi in urma unei infectii a facut din el un candidat bun pentru o grefa fiindca lua deja medicamente pentru a impiedica respingerea noului organ', a spus dr Benjamin Chang, codirector al programului de transplant de maini la spitalul de pediatrie din Philadelphia.

Copilului i se administreaza in continuare medicamente pentru ca transplanturile sa nu fie respinse, iar medicii spera ca Zion Harvey sa se intoarca acasa peste cateva saptamani.

Primul transplant al ambelor maini si antebrate a avut loc in ianuarie 2000, la Lyon (Franta), pacientul fiind un zugrav de 33 de ani care fusese grav ranit si i se amputasera membrele dupa explozia unei rachete artizanale.

 

Sursa video: YouTube.com

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SUA_-Unui-baiat-de-opt-ani-i-s-au-grefat-ambele-maini-si-un-antebrat_21122/

lauff lautf laurf