Imprimare

Ziua Nationala a Ambulantei, marcata pe 28 iulie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Serviciilor de Ambulanta din Romania si Federatia Nationala Sindicala “Ambulanta” din Romania au organizat, pe 28 iulie, in Piata Constitutiei din Bucuresti, o festivitate la care au participat toate serviciile de Ambulanta din tara, cu ocazia Zilei Nationale a Ambulantei.

Astfel, ieri, incepand cu ora 9:00, a fost dat startul programului festiv. In deschiderea oficiala s-au intonat Imnul Romaniei si Imnul Ambulantei. Directorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov (SABI), dr. Cristina Grasu, a prezentat istoria Ambulantei, iar managerul SABI, Alis Grasu, a prezentat flota nationala a Serviciilor Publice de Ambulanta, personalul, dar si numarul de interventii pe semestrul I, 2015.

In a doua parte a zilei, s-a desfasurat defilarea ambulantelor, pe traseul Piata Constitutiei, bulevardul Unirii, Piata Universitatii (Hotel Intercontinental), b-dul Nicolae Balcescu, b-dul Magheru, Piata Romana, b-dul Lascar Catargiu, Piata Victoriei, Calea Victoriei, b-dul Natiunilor Unite, b-dul Libertatii si Piata Constitutiei. Coloana de ambulante s-a deplasat cu o viteza constanta de 10 km/h, avand in functiune semnalele luminoase pe tot traseul.
La eveniment au participat echipaje de ambulanta din toata tara. Dupa marsul festiv, echipajele au acordat primul ajutor cetatenilor afectati de canicula.

Ziua Nationala a Ambulantei din data de 28 iulie a marcat 109 ani de la punerea in functiune a primei ambulante din Romania. Hotararea marcarii evenimentului in ziua de 28 iulie s-a realizat in luna februarie a acestui an, cand Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege in acest sens.

Cu acest prilej, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a inaintat o scrisoare oficiala secretarului de stat in Ministerul de Interne, dr. Raed Arafat, prin care isi exprima admiratia si recunostinta fata de toti cei care lucreaza in cadrul Serviciului de Ambulanta. „Toti cei care lucreaza in acest domeniu se bucura de o cota foarte ridicata de incredere din partea populatiei, iar evolutia Serviciilor de Ambulanta din Romania ne ofera multe motive de mandrie. Desigur, stim cu totii ca nu lipsesc problemele legate de dotare si de personalul insuficient. In acest context, va asigur de intreaga sustinere pentru dezvoltarea si continuarea evolutiei integrate a sistemului national de medicina de urgenta”, a mai scris Valeriu Zgonea.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Nationala-a-Ambulantei_-marcata-pe-28-iulie_21117/

lauff lautf laurf