Imprimare

22 de locuri suplimentare pentru candidatii de la UMF Carol Davila

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Educatiei a aprobat suplimentarea cu inca 22 de locuri la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucuresti, in urma unei situatii in care mai multi candidati admisi au avut aceeasi nota la examen si nicio posibilitate de departajare, scrie Adevarul.ro.

Cele 22 de locuri au fost distribuite pe facultati astfel: 6 locuri la Medicina Generala, 11 locuri la Medicina Dentara si 5 locuri la Farmacie, potrivit datelor transmise de reprezentantii Ministerului Educatiei.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti a publicat pe 23 iulie rezultatele partiale pentru cei 3.734 de candidati care au sustinut admiterea la Chimie, Fizica si Biologie, fiind chiar cele mai bune rezultate din ultimii patru ani, potrivit rectorul universitatii, acad. Ioanel Sinescu, care a fost impresionat de nivelul de pregatire al candidatilor, in ciuda dificultatii subiectelor.

„La Facultatea de Medicina, cea mai mica medie a fost de 81 de puncte, am avut 21 de olimpici care au intrat cu medie maxima, iar cel mai bun candidat care a sustinut examenul a obtinut 99 de puncte. La Facultatea de Farmacie am avut 140 de locuri si mai multi olimpici cu 100 de puncte, ultimul punctaj la buget fiind de 74 de puncte. In ceea ce priveste Facultate de Asistente Medicale si Moase (FMAM), cele 170 de locuri la buget s-au ocupat cu medii bune", a spus atunci rectorul.

Cei peste 3.700 de candidati au avut de sustinut teste-grila la Chimie, Biologie si Fizica, cea mai mare pondere in aceste teste interdisciplinare avand-o Biologia. Cei mai multi dintre candidati, in jur de 2.300, au dat admiterea la Facultatea de Medicina.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/22-de-locuri-suplimentare-pentru-candidatii-de-la-UMF-_Carol-Davila__21115/

lauff lautf laurf