Imprimare

Bugetul Sanatatii, diminuat in acte, la rectificarea bugetara. Ministrul de Finante neaga

Adaugat in Stiri din domeniul medical

UPDATE: Reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca cele peste 600 de milioane de lei nu au fost taiate de la buget ci vor fi virate catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru echilibrarea Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, scrie Mediafax.

"Acesti bani, precizez, vin de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetulului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Asadar, nu sunt luati din bugetul Ministerului Sanatatii. Ministerul Sanatatii este veriga in circuitul banilor", a explicat purtatorul de cuvant in MS, Oana Grigore.

Conform unui proiect Ordonanta de Urgenta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2015, se vor taia 613,9 milioane de lei, de la Ministerul Sanatatii. Insa ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat, la Digi24, ca Sanatatea va primi bani la rectificare.

Proiectul, publicat in data de 24 iulie, prevede ca suma de 613,9 milioane de lei va fi luata de la Ministerul Sanatatii si va fi redirectionata catre fondul national unic de asigurari de sanatate.

Pe de alta parte, ministrul de Finante a declarat intr-o emisiune televizata faptul ca suma de peste 600 de milioane de lei, prezenta in acte, a fost prevazuta pentru echilibrarea bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

“La Sanatate nu este vorba de o suma in minus. (…) Este vorba de o suma de 600 de milioane de lei care era prevazuta initial pentru echilibrarea bugetului Casei de Sanatate. Avand in vedere modul in care Casa de Sanatate, pe primul semestru, a mers, cu ieftinirea de medicamente, cu incasari mai bune la bugetul de asigurari de sanatate, asta inseamna ca acea suma pentru echilibrarea bugetului Casei nu mai era necesara, dar marti, in sedinta de guvern – pentru ca pana atunci se vor purta discutiile pe rectificare - toti cei care urmaresc acest lucru vor vedea ca sanatatea este domeniul care are parte de cea mai mare alocare financiara la rectificare. Deci, nu se iau bani, se vor da bani”, a explicat ministrul de Finante.

El a precizat ca bugetul Ministerului Sanatatii se va mari cu cateva sute de milioane de lei.

Alin Tucmeanu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, prezent la o dezbatere publica, a declarat ca MS are bani si ca nu comenteaza situatia actuala.

Proiectul de Ordonanta de Urgenta va fi discutat si aprobat, marti, intr-o sedinta speciala a Executivului.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bugetul-Sanatatii_-diminuat-in-acte_-la-rectificarea-bugetara.-Ministrul-de-Finante-neaga_21109/

lauff lautf laurf