Imprimare

Ciurchea (CNAS): Cardul va fi obligatoriu din luna septembrie, nu de la 1 august

Adaugat in Stiri din domeniul medical

De la 1 august cardul de sanatate ar fi trebuit sa fie obligatoriu la toate prezentarile la medic, insa aceasta data a fost amanata pentru luna septembrie, conform presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, din cauza neridicarii tuturor cardurilor.

„Inca mai pastram starea actuala pentru ca am constatat ca in ultimele doua saptamani au crescut numarul cardurilor activate, dar nu a crescut numarul cardurilor eliberate de la Casele de Asigurari, acele carduri care inca nu au ajuns la populatie. Ne-am gandit ca fiind luna de concedii, cetatenii care inca nu au intrat in posesia cardului nu si-au gasit timpul sa vina la Casa, sa ridice cardul”, a explicat Vasile Ciurchea pentru Digi24.

Astfel, in Bucuresti mai sunt de ridicat 70 de mii de carduri, iar in restul tarii, intre o mie, in orasele mici, si 10 mii, in orasele centre universitare.

Conform aceleiasi surse, sistemul functioneaza, asta putandu-se observa din numarul serviciilor medicale validate cu cardul care au crescut in luna iulie, ajungand la 8 milioane.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ciurchea-_CNAS_-Cardul-va-fi-obligatoriu-din-luna-septembrie_-nu-de-la-1-august_21128/

lauff lautf laurf