Imprimare

Spitalul Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe, acreditat la cel mai inalt nivel de incredere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta "Fogolyan Kristoff" din Sfantu Gheorghe a fost acreditat de comisia de evaluare, indeplinind aproape 94% dintre indicatorii reglementati, a anuntat managerul institutiei, Andras Nagy Robert, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, spitalul a fost incadrat in categoria "cel mai inalt nivel de incredere".

"Anul trecut, a inceput procedura de acreditare, comisiile de evaluare au verificat timp de o saptamana respectarea indicatorilor si standardelor de acreditare reglementati, (...) iar, in luna iulie, am primit hotararea comisiei de acreditare privind obtinerea celui mai ridicat nivel de acreditare posibil. Sunt patru grade de acreditare — neacreditat, acreditat cu nivel de incredere mediu si ridicat, si nivelul acreditat, care este cel mai mare. Noi am fost incadrati in categoria acreditat, realizand cam 94% din indicatorii stabiliti", a precizat Andras Nagy Robert. El a mai adaugat ca pregatirea pentru acreditare a presupus aproape doi ani de munca din partea intregii echipe a institutiei.

Acreditarea a fost realizata de Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CONAS), care a evaluat siguranta procedurilor medicale realizate, drepturile pacientilor si aspectele administrative, reflectate in mai multi indicatori de referinta.

Acreditarea confera Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe dreptul sa ramana in relatii contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate si dupa 1 ianuarie 2016, drept pe care unitatile spitalicesti neacreditate il vor pierde.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-Judetean-de-Urgenta-din-Sfantu-Gheorghe_-acreditat-la-cel-mai-inalt-nivel-de-incredere_21140/

lauff lautf laurf