Imprimare

Burse pentru doctoranzi si cercetatori postdoctorali, acordate in sprijinul cercetarii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

108 doctoranzi si 40 cercetatori postdoctorali beneficiaza de burse de cercetare de 1800, respectiv 3700 de lei lunar, in cadrul proiectului „Cercetarea doctorala si postdoctorala prioritate a invatamantului superior romanesc (Doc-Postdoc)”, aflat in desfasurare.

In cadrul acestui proiect - „Cercetarea doctorala si postdoctorala prioritate a invatamantului superior romanesc (Doc-Postdoc)” – POSDRU/159/1.5/S/137390 – a fost acordat si sprijin financiar pentru mobilitatea participarii beneficiarilor la conferinte nationale sau internationale, in tari precum Franta, Italia, Grecia, Danemarca, Bulgaria sau Austria.

Proiectul, inceput in aprilie 2015, prevede module sau sesiuni de pregatire (16 au fost deja desfasurate pana in prezent), dar si 10 nuclee de cercetare pentru formarea doctoranzilor si a cercetatorilor postdoctorali in virusologie/bacteriologie (HIV si hepatite virale), dermatopatologie, patologie neuromusculara, studii farmacotoxicocinerice, chirurgie, etc.

De asemenea, au fost realizate acorduri cadru de parteneriat intre universitatile initiatoare ale proiectului (UMF „Carol Davila”, Politehnica din Bucuresti si UMF Targu Mures) si UMF Craiova sau Universitatea „Transilvania” din Brasov, pentru accesul beneficiarilor la cercetare prin colaborare.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, in calitate de beneficiar, a demarat, impreuna cu Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, la 8 aprilie 2014, proiectul intitulat „Cercetarea doctorala si postdoctorala prioritate a invatamantului superior romanesc (Doc-Postdoc)” – POSDRU/159/1.5/S/137390, proiect selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) si cofinantat din Fondul Social European.

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de 108 doctoranzi si 40 cercetatori postdoctorali. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de cresterea si imbunatatirea participarii la programele doctorale si postdoctorale in domeniile stiintelor fundamentale: sanatate, biotehnologii, materiale, produse si procese inovative, cercetare socio-economica si umanista, incurajand domenii interdisciplinare si programele de cercetare in cotutela.

Pe termen scurt si mediu, vor fi atrasi si sustinuti in cariera de cercetare un numar de 148 de tineri absolventi si cercetatori postdoctorali si se va investi in dezvoltarea profesionala a acestora iar pe termen mediu si lung se creeaza conditiile unei dezvoltari economice durabile, element a carui importanta este amplificata de caracterul interregional al proiectului, cu impact la nivel national.

Proiectul se va finaliza pe data de 7 octombrie 2015, fiind depuse eforturi pentru prelungirea acestui termen, pana in luna decembrie.

Pentru mai multe informatii privind proiectul „Cercetarea doctorala si postdoctorala prioritate a invatamantului superior romanesc (Doc-Postdoc)” – POSDRU/159/1.5/S/137390, organizatorii pot fi contactati la sediul de implementare al proiectului din cadrul Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals", Academia Europeana HIV/SIDA si de Boli Infectioase, etaj 3, Str. Dr. Calistrat Grozovici nr. 1, Sector 2, Bucuresti sau la adresa de e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Burse-pentru-doctoranzi-si-cercetatori-postdoctorali_-acordate-in-sprijinul-cercetarii_21139/

lauff lautf laurf