Imprimare

A fost descoperit un vaccin pentru imunizare impotriva Ebola

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Studiile clinice arata ca un vaccin, dezvoltat in Canada, ofera 100% protectie impotriva febrei hemoragice Ebola care a facut peste 11 mii de victime in Vestul si Centrul Africii.

Rezultatele, publicate in revista de specialitate „The Lancet”, arata ca peste 4000 de oameni vaccinati in Guineea impotriva Ebola nu s-au imbolnavit chiar daca au luat contact cu cei infectati, a declarat reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (ONU) Marie Paule Kieny.

Cercetarea, realizata in Guineea, este in desfasurare, vaccinul neavand inca licenta de punere pe piata. Au fost imunizate rudele celor care au dezvoltat boala. In prezant, insa, testele continua si toti cei care intra in contact cu bolnavi de Ebola sunt vaccinati, scrie medpagetoday.com.

In viitor vor fi vaccinati si copiii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani.

Febra hemoragica Ebola a facut mii de victime in Africa Centrala side Vest. Are o rata de mortalitate de pana la 90% la om si se transmite prin contact direct (piele ranita, mucoase) cu sangele, organele, secretiile, lichidele biologice (urina, saliva, sperma etc.) ale persoanelor infectate, precum si prin contact indirect, prin intermediul mediilor contaminate cu aceste lichide. Atat OMS, cat si cercetatori de la nivel international incearca sa gaseasca un tratament nu doar pentru prevenirea infectarii, ci si pentru tratarea acestei boli.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-fost-descoperit-un-vaccin-pentru-imunizare-impotriva-Ebola_21138/

lauff lautf laurf