Imprimare

150 de studenti fac practica in ginecologie si chirurgie generala la Spitalul Pantelimon

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Pantelimon” ajuta 150 de studenti medicinisti sa faca practica in chirurgie generala si ginecologie, fiind totodata consiliati in alegerile pe care le vor face in cariera, printr-un program finantat din fonduri europene.

Activitatea de consiliere si orientare profesionala a celor 150 de cursanti se va desfasura pe o durata de 5 luni de proiect, sub indrumarea directa a unor psihologi si consilieri profesionali.

Activitatea practica se va desfasura in perioada vacantei de vara 2015. In realizarea acestui program de practica s-a plecat de la premiza ca toti studentii medicinisti au obligatia sa efectueze in fiecare vacanta de vara un stagiu de practica obligatoriu, cu durata de 3 saptamani, intr-un spital universitar, fiecare student avand posibilitatea sa isi aleaga sectia sau spitalul unde va desfasura aceasta pregatire.

Pentru cresterea motivatiei studentilor de a se implica si de a invata cat mai mult in timpul stagiilor de practica profesionala, se vor oferi subventii de o mie de lei pentru stagiile de practica, iar la absolvirea acestora, cei mai buni studenti vor primi ca premiu un stagiu de pregatire de 5 zile in Spania – Barcelona sau chiar in Franta.
Se va urmari imbunatatirea oportunitatilor de efectuare a stagiilor de practica profesionala pentru studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti prin crearea unei retele de minim 6 spitale universitare din capitala.

Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon este un spital cu experienta de peste 40 de ani in organizarea stagiilor de practica pentru studenti. Anual, spitalul ofera locuri de practica pentru peste 100 de studenti la medicina, fiind in acelasi timp, si un important formator de resurse umane in domeniul medical.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/150-de-studenti-fac-practica-in-ginecologie-si-chirurgie-generala-la-Spitalul-Pantelimon_21142/

lauff lautf laurf