Imprimare

Sibiu: Un nou coordonator al Programului National de Oncologie, dupa ancheta DNA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Alina Camelia Catana a fost numita coordonator al Programului National de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Sibiu, inlocuind-o pe sefa Sectiei de Oncologie, dr. Valeria Valeanu, care a demisionat dupa ancheta declansata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), scrie Agerpres.

“Va informam ca, incepand cu data de 6 august 2015, dna. Dr. Catana Alina Camelia, medic primar specialitatea hematologie, a fost numita coordonator al Programului National de Oncologie in cadrul SCJU Sibiu, prin Decizia cu nr. 805/ 06.08.2015 a managerului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Dr. Vasile Spinean. Medicul coordonator monitorizeaza modul de derulare a programului national de oncologie, urmareste respectarea obligatiilor asumate prin contractul incheiat cu CJAS pentru acest program si informeaza permanent conducerea spitalului cu privire la derularea programului", se arata intr-un comunicat de presa al SCJU Sibiu.

Potrivit sursei citate, dr. Alina Catana este, de asemenea, si coordonatorul subprogramului sindrom SIDPU (sindromul de imunodeficienta primara), in cadrul Programului National de Diagnostic si Tratament pentru Boli Rare.

"Tinand cont de importanta Programului National de Oncologie pentru pacientii institutiei noastre, am dorit identificarea rapida a unei persoane care sa preia coordonarea sa si ne bucuram sa anuntam ca am numit-o pe dna dr. dr. Alina Catana, care va prelua integral toate atributiile legate de program, astfel incat acesta sa se deruleze fara sincope, ca si pana acum, iar pacientii sa beneficieze de tratamentul corespunzator", a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.

Un numar de 593 de pacienti au beneficiat de Programul National de Oncologie, in primul semestru al anului, in cadrul spitalului sibian.

Dr. Valeria Valeanu a demisionat imediat dupa inceperea scandalului in care sunt implicate firme de medicamente si medici oncologi. Aceasta a demisionat dupa perchezitia facuta acasa si in cabinetul ei, de catre procurorii DNA.

Ancheta DNA privind coruptia din domeniul farmaceutic ar viza 11 firme importante, printre care mari producatori de medicamente, au declarat la finalul lunii iulie, surse judiciare.

In acest dosar, au fost efectuate perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov, Sibiu, Mures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Timis, faptele fiind savarsite in perioada 2012 — 2015, conform DNA. Sursele judiciare arata ca ar fi implicati sefi de clinici si sectii de oncologie, medici specialisti oncologi, coordonatori si responsabili ai Programului National de Sanatate — subprogramul oncologie, precum si un presedinte al Comisiei de oncologie, un inspector la DSP Mures, care controleaza farmacii, si peste 10 reprezentanti zonali ai firmelor de medicamente.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sibiu_-Un-nou-coordonator-al-Programului-National-de-Oncologie_-dupa-ancheta-DNA_21151/

lauff lautf laurf