Imprimare

Cristian Busoi cere sa se organizeze consultari pe tema veniturilor medicilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prim-vicepresedintele PNL si fostul sef al CNAS, Cristian Busoi, a decarat ca solicita consultari, dupa 1 septembrie, cu reprezentantii medicilor, pacientilor si partidelor pentru gasirea unor solutii de crestere a veniturilor medicilor, aratand ca tema a fost tratata politicianist de Guvern, scrie Mediafax.

Cristian Busoi a spus, intr-o conferinta de presa, ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) clarifica situatia platilor informale catre medici si personalul medical, iar, conform acesteia, nu numai conditionarea actului medical si solicitarea de catre medici, personalul medical a unor plati constituie o infractiune, ci si acceptarea unor plati benevole din partea personalului medical.

"In aceste conditii, in conditiile in care lucrurile au devenit si mai clare prin decizia ICCJ, cred ca se impune imperios gasirea de solutii pentru a creste veniturile medicilor si a personalului medical. Din pacate si acest subiect a fost tratat intr-un mod iresponsabil si politicianist de actualul Guvern. Pe surse, fara sa fi fost asumate anumite cifre, s-a lansat in spatiul public tot felul de propuneri de dublare salariilor, dar chiar triplarea pentru anumite categorii, creand niste asteptari imense din partea medicilor si a personalului medical. Fac un apel catre Guvern sa trateze responsabil si nepoliticianist acest subiect, nu este normal sa se creeze asteptari, acolo unde nu vor putea fi indeplinite, trebuie sa se treaca de logica de a lua niste masuri in ultimele zile ale actualului Guvern si, in mod responsabil, trebuie sa se gaseasca solutii durabile si care pot fi suportate de bugetul 2016, solutii care sa fie acceptate de toata calasa politica, indiferent de cine vine la guvernare”, a explicat Busoi.

El a aratat ca se impune de urgenta demararea unor consultari cu reprezentantii medicilor, organizatiilor de pacienti si fortele politice pentru gasirea facilitati fiscale pentru medici, aceste consultari fiind distincte de cele pe Codul Fiscal si putand sa aiba loc dupa 1 septembrie.

"Credem ca se impune de urgenta demararea unor consultari serioase cu reprezentantii medicilor si ai presonalului medical, cu organizatiile de pacienti, cu toate fortele politice din Romania pentru ca toate aceste chestiuni care tin de cresterea veniturilor medicilor, de gasirea unor facilitati fiscale, cai de transparentizare a accesului in profesia medicala, toate aceste masuri care pot stimula medicii sa nu mai plece din tara, dar care, intre aceste masuri cea mai importanta este aceea de a creste veniturile medicilor si a personalului medical, toate aceste solutii sa fie dezbatute si imbratisate de toti factorii pentru a fi implementate in perioada urmatoare", a mai spus Busoi.

Cristian Busoi a aratat ca initiativa acestor consultari este a comisiei de sanatate a PNL si va fi agreata si de conducerea partidului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cristian-Busoi-cere-sa-se-organizeze-consultari-pe-tema-veniturilor-medicilor_21155/

lauff lautf laurf