Imprimare

Retelele de socializare reunesc medicii pentru greva generala. 1 septembrie, greva de avertisment

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Satuli de sistem si de salariile incasate luna de luna, medicii s-au renuit pe retelele de socializare, militand pentru eliminarea statutului de functionari publici si cer salarii „decente”. Pentru demersurile lor, a fost creat un grup – „Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!” – din care fac parte peste 8 mii de membri.

Totodata, medicii de pe internet doresc sa poarte banderola neagra, in data de 1 septembrie.

Medicii solicita: nedepasirea orelor suplimentare de 360 de ore pe an, adica 20 de ore pe luna; respectarea drepturilor salariatului ca intre doua zile de lucru sa fie o pauza de 12 ore libere si doua zile libere consecutive, in fiecare saptamana; salariul de baza sa ajunga la o mie de euro, sa existe mediamente in spitale, aparatura moderna; dar si deblocarea posturilor.

O ultima actiune de amploare a medicilor s-a realizat in noiembrie 2013, cand mii de medici au iesit in strada pentru a-si cere drepturile. Atunci, ei cereau 6% din PIB pentru Sanatate, conditii mai bune de lucru, salarii dublate pentru rezidenti. In urma acestei manifestari, denumita „Marsul tacerii”, rezidentii au primit o bursa de la Ministerul Educatiei de 150 de euro, lunar.

Puteti accesa AICI pagina de Facebook a medicilor pregatiti de greva.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Retelele-de-socializare-reunesc-medicii-pentru-greva-generala.-1-septembrie_-greva-de-avertisment_21160/

lauff lautf laurf