Imprimare

Cristian Busoi lanseaza o campanie de informare a pacientilor bucurestilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi a lansat o campanie de informare a bucurestenilor cu privire la drepturile pe care le au ca pacienti, astfel incat acestia sa solicite servicii medicale in conformitate cu drepturile lor legale.

Bucurestenii au la dispozitie un telefin verde – 0800 080 444 - unde pot suna, gratuit, de luni pana vineri, intre orele 10.00-20.00, dar si un website- www.drepturilepacientilor.info- de unde pot afla toate drepturile pe care le au ca pacienti.

In plus, daca bucurestenii vor avea plangeri legate de incalcarea unui drept, pot solicita un punct de vedere de specialitate. Voluntarii vor prelua sesizarile si, ulterior, o echipa de doctori si manageri in domeniul medical le va raspunde persoanelor care vor semnala incalcari ale drepturilor de pacienti, malpraxis sau conditionarea serviciilor medicale.

„Este un lucru practic si util pe care il putem face pentru bucuresteni si pentru pacientii din Bucuresti. Consider ca pacientul trebuie sa fie in centrul sistemului de sanatate. In plus, pacientii informati au parte de servicii mai bune”, a declarat Cristian Busoi, fostul presedinte al CNAS si actual europarlamentar in Comisia de Sanatate a Parlamentului European.

Cristian Busoi a precizat ca, din discutiile purtate cu pacienti, a reiesit ca cele mai multe persoane „nu-si cunosc drepturile, unele dintre ele elementare, atunci cand solicita servicii medicale“. Printre drepturile mentionate de prim-vicepresedintele PNL se afla si cel de a fi informat cu privire la tratamentul propus si alternativele pe care le are pacientul din punct de vedere medical, pentru a alege in cunostinta de cauza.

Busoi a mai afirmat ca o institutie care sa se ocupe de apararea drepturilor pacientilor este necesara si trebuie infiintata de catre Guvern, institutie ce trebuie sa reprezinte pacientul, sa-l apere in raport cu sistemul medical si sa investigheze cazurile in care se incalca drepturile pacientilor.

Evenimentul de lansare a Campaniei „Drepturile pacientilor” a avut loc pe 12 august in fata Spitalului Clinic „Sfanta Maria”.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cristian-Busoi-lanseaza-o-campanie-de-informare-a-pacientilor-bucurestilor_21156/

lauff lautf laurf