Imprimare

Sindicate: Peste 4 ani, s-ar putea sa mai ramana 6 mii de medici in spitale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Starea de nervozitate a medicilor, care asteapta majorari salariale, este atat de mare incat se poate ajunge la situatii incontrolabile, iar daca nu va fi un consens in urma negocierilor, s-ar putea sa fie consecinte grave perecum plecarea in masa a medicilor, a spus dr. Florin Chirculescu, dupa discutii la MS, scrie Mediafax.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Medicilor "Dr. Ioan Cantacuzino", dr. Florin Chirculescu, a declarat luni, dupa ce a discutat cu reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS), ca trebuie luate hotarari inaintea termenelor legale prin care se poate ajunge la greva.

"Starea de nervozitate este atat de mare incat se poate ajunge la situatii incontrolabile. Sunt lucruri mult mai grave decat greva, putem sa nu ajungem la un consens, dar asta inseamna ca peste patru ani nu vor mai fi 13.500 de medici in spitale, s-ar putea sa mai ramana 6.000, ceea ce este o consecinta cu mult mai grava decat o greva", a spus dr. Florin Chirculescu, seful Sectiei de chirurgie toracica de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

El a precizat ca decidentii din sistemul sanitar trebuie sa majoreze salariile medicilor, pentru ca acestia sa poata desfasura o activitate in coditii normale.

Oficiali ai Ministerului Sanatatii au declarat ca la intalnirea de luni s-a discutat despre cresteri salariale "substantiale", din toamna, pentru tot sistemul medical, nu doar pentru medici.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sindicate_-Peste-4-ani_-s-ar-putea-sa-mai-ramana-6-mii-de-medici-in-spitale_21167/

lauff lautf laurf