Imprimare

Alianta Medicilor: “Nu vrem legalizarea spagii!”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Alianta Medicilor de pe pagina de Facebook critica decizia Guvernului de a legaliza „atentiile” pe care pacientii le dau medicilor curanti.

„Suntem pur si simplu scandalizati de desconsiderarea pe care Guvernul o arata nu doar fata de medici, dar si fata de pacienti, prin incercarea de a legaliza spaga data doctorului. In nicio tara civilizata un pacient nu da o “atentie” medicului”, se arata intr-un comunicat al aliantei.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca saptamana viitoare va fi inaintat un proiect de lege, in care se specifica in ce conditii pot medicii sa prineasca sposorizari din partea pacientilor: acestea nu trebuie conditionate, trebuie acordate dupa incheierea actului medical, vor fi declarate si fiscalizate.

„Am fost chiar de-a dreptul socati cand am auzit la televizor ca se va crea o lista de “norme” care, daca sunt respectate, va face ca mita data medicilor sa devina legala. Este inadmisibil ca intr-o Romanie moderna sa se mai vorbeasca despre un act medical in termeni de dare de mita, spaga sau plic, ori legalizarea acestor fapte”, se mai arata in comunicatul Aliantei Medicilor.

Reprezentantii acestui grup mai spun ca sindicatele din domeniul medical au participat la negocieri si au fost de acord cu propunerea „halucinanta” de legalizare a mitei.

„Pozitia Aliantei Medicilor a fost clara de la inceput: dorim modernizarea sistemului sanitar, iar in cadrul acestui proces de modernizare sa se rezolve si problema salarizarii. Bani exista, dar trebuie bine administrati. Din start am spus ca suntem impotriva legalizarii mitei, o actiune degradanta atat pentru medic cat si pentru pacient.
Ce s-a intamplat astazi este o desconsiderare, de catre toti cei care au luat parte la acele “negocieri”, pentru tot ce inseamna act medical in Romania si drepturi ale pacientilor. In consecinta, pregatim in aceast moment o reactie publica mai detaliata la cele prezentate de Guvern si sindicate azi (n.r. 18 august)”, se mai arata in reactia Aliantei la propunerile guvernamentale stabilite in urma negocierilor.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Alianta-Medicilor_-_Nu-vrem-legalizarea-spagii__21172/

lauff lautf laurf