Imprimare

MS, de acord cu necesitatea unui organism intermediar pentru absorbtia fondurilor europene

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, s-a intalnit cu reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale (CNAFS), stabilind necesitatea crearii unui Organism Intermediar la nivelul Ministerului Sanatatii in scopul finantarii sistemului din fonduri europene.

Organismul Interimar ar putea ajute in asigurarea unor conditii de igiena corespunzatoare in unitatile sanitare, precum si in cresterea numarului centrelor multifunctionale de tratament.

Dialogul a avut loc pe fondul interesului comun privind identificarea celor mai bune masuri pentru optimizarea mecanismelor de absorbtie a fondurilor structurale.

Cu acest prilej, reprezentantii Coalitiei au prezentat setul de masuri agreat deja cu ministrii de resort, respectiv:

- asigurarea unei cofinantari de maximum 2% pentru sectorul non-profit;
- asigurarea unui termen de rambursare la 20 de zile, in conditiile furnizarii tuturor documentelor necesare;
- asigurarea de prefinantare continua, pentru sectorul non-profit, pe intreaga durata a implementarii proiectelor, pentru cheltuielile cu personalul, prin transe trimestriale / prefinantare de 30% la inceputul proiectului;
- introducerea responsabilului de proiect, la nivelul tuturor autoritatilor de management.

De asemenea, partile prezente la discutii au convenit de comun acord ca este necesara cautarea de solutii pentru motivarea medicilor din Romania si pastrarea acestora in Romania.

Coalitia Nationala pentru Absorbtia Fondurilor Structurale este formata din peste 40 organizatii nonguvernamentale, sindicate, patronate si reprezentanti ai mediului de afaceri de la nivel central si local. La intalnirea de astazi, 20 august, au fost prezente: Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID), Consiliul National al Rectorilor (CNR), Confederatia Sindicala Nationala Meridian, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Nationala Sindicala Alma Mater, Asociatia Municipiilor din Romania, Federatia Nationala a Sindicatelor din Politie “SED LEX”, Asociatia pentru Integritate Publica, Federatia Patronatelor din Turism si Servicii, Federatia Nationala a Sindicatelr din Industria Alimentara (SINDALIMENTA-FSIA), Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania, Asociatia pentru o Romanie Moderna, si Academia Leaders4Romania.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-de-acord-cu-necesitatea-unui-organism-intermediar-pentru-absorbtia-fondurilor-europene_21179/

lauff lautf laurf