Imprimare

Sanitas: Solicitam MS sa sprijine cresterea salariilor si in Asistenta Sociala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia Sanitas solicita sprijinul ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, pentru cresterea salariilor personalului din Asistenta Sociala, scrie Agerpres.

Marius Sepi, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, a declarat ca reprezentantii Federatiei au avut, vineri, o intalnire cu ministrul Banicioiu, in cadrul careia acesta a confirmat o crestere de venituri in cuantum de 25%, pentru intreg personalul din sistemul sanitar, de la 1 octombrie.

"Astazi (vineri, n.r.), domnul ministru Nicolae Banicioiu s-a intalnit cu membrii Consiliului National al Federatiei Sanitas, intalnire in cadrul careia a confirmat cresterea de venituri pentru intreg personalul din sistemul sanitar, de la 1 octombrie, in cuantum de 25%. De asemenea, domnul Banicioiu ne-a multumit pentru echilibrul de care noi, Federatia Sanitas, am dat dovada pe parcursul unui intreg an de negocieri. La randul nostru, i-am multumit domnului ministru ca a demonstrat ca doreste sa se implice in rezolvarea problemelor cu care se confrunta sistemul sanitar din Romania. In acest sens, i-am solicitat sa ne sprijine in continuare in demersurile pe care le facem in vederea cresterii salariilor colegilor din Asistenta Sociala", a afirmat Marius Sepi.

Salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie, a anuntat marti, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta.

"Putem de la 1 octombrie anul acesta (...) sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar. Asta inseamna, daca datele ministerului si ale Casei sunt corecte, 181.000 de persoane in reteaua Ministerului Sanatatii si a autoritatilor publice locale si 12.380 de persoane in ministerele si institutiile care au propria retea, Interne, Aparare, SRI si celelalte", a declarat premierul Victor Ponta, intr-o conferinta de presa alaturi de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sanitas_-Solicitam-MS-sa-sprijine-cresterea-salariilor-si-in-Asistenta-Sociala_21181/

lauff lautf laurf