Imprimare

SNMF si FNPMF sustin protestul de pe Facebook al medicilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) sustin protestul medicilor romani reuniti pe Facebook in jurul grupului de initiativa „Alianta Medicilor”.

In acest sens, numerosi medici de familie sunt deja inscrisi in grupul "Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!” de pe Facebook si reprezentantii SNMF si FNPMF recomanda tuturor sa se alature celor peste 32 mii de membri si sa ia parte la dezbateri.

De asemenea SNMF adera la pozitia Aliantei Medicilor: "Alianta Medicilor este categoric impotriva legalizarii spagii, mitei, ‘plicului’ sau ’atentiei’ date de catre pacient medicului. Practica aceasta neavenita nu are ce cauta intr-un sistem medical modern, corect finantat, fiind degradanta, atat pentru medic, cat si pentru pacient”.

„De mai bine de cincisprezece ani atragem atentia asupra deficitului grav de finantare al sanatatii in Romania, a desertificarii sistemului prin plecarea medicilor din Romania, lipsei de asigurare a asistentei medicale in mediul rural si in zone izolate si asupra situatiei anormale in care medicii isi desfasoara activitatea”, se arata intr-un comunicat de presa al SNMF.

Medicii de familie sustin alinierea Romaniei la un buget pentru sanatate conform nivelului european.

“In acest context, noi, medicii de familie ne aliniem cu incredere si speranta protestului tuturor medicilor romani fata de situatia fara precedent in care au ajuns sistemul medical si pozitia medicului in societatea romaneasca! Intelegem sa actionam solidar cu colegii de alte specialitati si sa sustinem aceleasi obiective de finantare. E cazul ca in sfarsit, medicul din Romania sa capete rolul pe care il merita!”, se mai arata in comunicat.

“Speram sa se infaptuiasca acest lucru cat mai curand pentru TOTI medicii din Romania si ca acest lucru sa fie concretizat in fila de buget destinata fiecarui segment din sistemul medical romanesc!" a afirmat Presedintele SNMF, Dr. Rodica Tanasescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SNMF-si-FNPMF-sustin-protestul-de-pe-Facebook-al-medicilor_21182/

lauff lautf laurf