Imprimare

Peste 2.500 de participanti, asteptati la Congresul National de Cardiologie din septembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 17-19 septembrie, peste 2.500 de participanti inscrisi oficial sunt asteptati, la Sinaia, sa participe la evenimentul devenit cel mai mare Congres al unei Societati de Cardiologie din aceasta parte a Europei.

Avand ca tema principala “Cardiologia – specialitate interdisciplinara”, Congresul National de Cardiologie va atrage la Sinaia lideri mondiali in domeniul cardiologiei, veniti pentru a face schimb de cunostinte si pentru a analiza modul in care interdisciplinaritatea contribuie la abordarea uneia dintre cele mai importante probleme de sanatate globale – bolile cardiovasculare.

Calitatea programului stiintific este certificata de catre Boardul European de Acreditare in Cardiologie (EBAC) prin acordarea de 17 ore de Educatie Medicala Continua.

“Ca in fiecare an, am invitat si la aceasta editie a Congresului cardiologi de prestigiu din tara si strainatate, care vor prezenta noutati de interes general din domeniul cardiologiei. Pe plan stiintific, sunt organizate sesiuni comune cu Societatea Europeana de Cardiologie, Societatea Internationala de Farmacologie Cardiovasculara, Asociatia Europeana de Imagistica Cardiovasculara si cu societati medicale nationale partenere. Toate aceste sesiuni asigura abordarea terapeutica interdisciplinara a bolilor cardiovasculare, in beneficiul pacientilor”, a declarat dr. Gabriel Tatu-Chitoiu, presedintele Societatii Romane de Cardiologie.

Festivitatea de deschidere a Congresului va avea loc joi, 17 septembrie la ora 16:15 si se va bucura de organizarea unei conferinte inaugurale sustinute de prof. dr. Gregory H. Lip - nominalizat de catre Editura Thomson Reuters pe lista celor mai influente personalitati ale lumii stiintifice in 2014.

Programul manifestarii se va desfasura in paralel in 8 sali din 3 locatii si va cuprinde nu mai putin de 10 sesiuni interdisciplinare, la care sunt invitati colegi diabetologi, endocrinologi, gerontologi, de medicina familiei, nefrologi, neurologi, oncologi, pediatri si specialisti ATI. Mai multe sesiuni de imagistica, de cardiologie interventionala (intre care si o transmisiune in direct), de prezentari de caz, toate cu conotatii practice usor de sesizat, vor contribui la un „puls” ridicat al Congresului.

Medicii tineri vor fi de activi, atat prin sustinerea de sesiuni specifice, cat si prin echipa de reporteri ai Clubului Tinerilor Cardiologi, care va inregistra interviuri cu personalitatile prezente la Congres.

Nu in ultimul rand, patru cursuri precongres vor da startul acestui eveniment a carui valoare este, pentru prima data, recunoscuta de European Board for Accreditation in Cardiology (EBAC).

Peste 35 de invitati straini din 20 de tari, personalitati de prestigiu ale cardiologiei europene si de peste ocean, vor fi prezenti la Congres.

Congresul National de Cardiologie va beneficia de o expozitie medicala specializata la care participa 43 de companii medicale si edituri ce vor expune cele mai noi aparate, ustensile si tehnologii in domeniul cardiologiei.

In plus, ca in fiecare an, Societatea Romana de Cardiologie si Athletic CardioClub, in parteneriat cu Primaria Orasului Sinaia vor organiza Crosul Cardiologilor. Evenimentul va avea loc sambata, 19 septembrie, ora 07:30.

Pentru detalii suplimentare privind Congresul National de Cardiologie, puteti accesa linkul www.congrescardiologie.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-2.500-de-participanti_-asteptati-la-Congresul-National-de-Cardiologie-din-septembrie_21191/

lauff lautf laurf