Imprimare

Dementa, boala de o mie de miliarde de dolari, in 2018

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Costurile economice si sociale ale dementei vor creste de la 818 miliarde de dolari pe an in prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani si aceasta boala va reprezenta o provocare serioasa pentru guvernele lumii, arata un nou raport, scrie Agerpres.

Studiul realizat de centrul britanic Alzheimer's Disease International (ADI) sustine ca peste 9,9 milioane noi cazuri de dementa sunt descoperite in fiecare an la nivel global, adica unul la fiecare 3,2 secunde.

"Cresterea costurilor globale ale dementei va pune provocari serioase pentru sistemele medicale si sociale din intreaga lume", sustine directorul ADI, Marc Wortmann, care a facut un apel catre guverne sa demareze politici pentru a rezolva aceasta problema.

Studiul arata ca in prezent 46,8 milioane de persoane sufera de dementa, insa cifra ar urma sa se tripleze pana in 2050 la 131,5 milioane. In plus, studiul sustine ca in prezent 58% dintre persoanele care sufera de dementa traiesc in tarile cu venituri mici si medii, dintre care 22,9 milioane in Asia. Cu toate acestea, prognozele arata ca procentajul va creste la 68% in 2050.

Autorii studiului au plecat de la costurile globale actuale ale dementei si au ajuns la concluzia ca in 2018 aceste costuri vor ajunge la 1.000 de miliarde de dolari, si chiar la 2.000 de miliarde de dolari pana in 2030.

In consecinta, autorii au facut un apel catre Organizatia Mondiala a Sanatatii si guverne sa-si intensifice investitiile in studierea dementei si sa adopte politici care sa incurajeze populatia sa adopte un stil de viata care sa reduca riscul dementei pe termen lung.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dementa_-boala-de-o-mie-de-miliarde-de-dolari_-in-2018_21189/

lauff lautf laurf