Imprimare

Constanta: Stagii de practica si consiliere pentru studentii de la Kinetoterapie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un numar de 160 de studenti si masteranzi la specialitatea Kinetoterapie vor efectua stagii de practica si vor fi consiliati in vederea construirii carierei in cadrul proiectului ”PROKINETO – Program de consiliere si dezvoltarea aptitudinilor viitorilor specialisti in kinetoterapie”.

Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,6 milioane lei, va fi derulat pe o perioada de 5 luni (august – decembrie 2015), are ca obiectiv principal facilitarea procesului de insertie pe piata muncii a 160 de studenti si masteranzi la specializarea Kinetoterapie din cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport - Universitatea Ovidius din Constanta, prin oferirea de servicii interactive de informare, orientare, consiliere si de stagii de pregatire practica, in vederea dezvoltarii carierei profesionale.

”Proiectul a pornit de la nevoia de practica a viitorilor kinetoterapeuti. Prin activitatea lor, kinetoterapeutii incearca sa redea pacientilor cat mai repede capacitatea fizica necesara reintegrarii profesionale si sociale in viata contidiana. Numarul pacientilor acuti si cronici care au nevoie de recuperare sub ingrijirea kinetoterapeutilor este foarte mare. Practicarea profesiei de kinetoterapuet presupune o serie de particularitati, cu care studentii trebuie sa se familiarizeze din timpul facultatii. Angajatorii solicita experienta, iar stagiile de practica sunt foarte necesare, studentii aprofundand competentele cu ajutorul simulatoarelor, dar afla si care va fi mediul de lucru, interactioneaza cu pacientii”, a declarat prof. univ. Mirela Damian, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport, Universitatea Ovidius din Constanta si managerul proiectului.

Stagiile de practica au rolul atat de a-i ajuta pe studenti sa deprinda mai bine procedurile, dar si sa se obisnuiasca cu particularitatile locului de munca.

Pentru participarea la stagiile de practica, studentii vor primi subventii in valoare de 1200 de lei. Un numar de 80 de studenti vor primi pe baza evaluarilor tutorilor premii in valoare de 600 lei.

Universitatea Ovidius a incheiat parteneriate pentru stagiile de practica cu institutii medicale recunoscute din judet Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol, Sanatoriul Balnear Mangalia si Ovidius Clinical Hospital, potentiali viitori angajatori ai studentilor si masteranzilor la Kinetoterapie.

Studentii vor fi consiliati in cadrul Centrului de Consiliere PROKINETO de doi psihologi specializati in consiliere profesionala.

Proiectul ”Prokineto – Program de consiliere si dezvoltarea aptitudinilor pentru viitorii kinetoterapeuti” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Constanta_-Stagii-de-practica-si-consiliere-pentru-studentii-de-la-Kinetoterapie_21199/

lauff lautf laurf