Imprimare

Studentii la Medicina pot face practica in ortopedie pediatrica, la Spitalul „Marie Curie”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In cadrul unui proiect cu fonduri europene, in jur de 100 de studenti de la UMF „Carol Davila” au participat la stagii de practica in ortopedie pediatrica, la Spitalul „Marie Curie”. Din 7 septembrie, este asteptata o noua serie de 45 de studenti, din care 5 locuri sunt libere.

Pentru a se inscrie la stagiu, care va dura trei saptamani, studenii din anii I-VI trebuie sa depuna un CV si o scrisoare de intentie catre coordonatorii proiectului. Mai multe informatii despre inscriere puteti afla accesand pagina Practica Ortpedie Pediatrica.

„Am constatat cu placere ca ei sunt interesati in mod deosebit de aceasta consiliere si orientare pntru ca in trecut nu existau asemenea metode si faptul ca din Vest am importat aceasta metoda de a investi in oameni ne-a adus o baza noua de orientare, iar lor, posibilitatea ca toate aptitudinile sa fie orientate intr-o directie benefica nu numai pentru ei, ci si pentru societate”, a spus prof. dr. Gheorghe Burnei, managerul proiectului si seful clinicii de Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalului „Marie Curie”, intr-o conferinta de presa.

Studentii au fost si vor fi remunerati cu 1100 de lei, iar primii 4 din stagiul final vor fi recompensati suplimentar.
Pentru studenti, se urmareste gradul de informare privind orientarea vocationala si consilierea profesionala in domeniul medicinei si mai ales cresterea gradului de implicare in procesul de dezvoltare personala ca urmare a intelegerii exigentelor cerute de profesia de medic.

In cadrul acestui proiect, nu participa doar studentii, ci si elevii din Capitala, pentru consiliere si orientare profesionala, pentru constientizarea privind demersul de pregatire pentru cariera de medic si identificaera propriului potential de dezvoltare pentru a urma o cariera in domeniul medicinei.

Proiectul, in valoare de peste 2 milioane de lei, a fost initiat in 2014, iar termenul final este pe 31 octombrie 2015.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Studentii-la-Medicina-pot-face-practica-in-ortopedie-pediatrica_-la-Spitalul-_Marie-Curie__21206/

lauff lautf laurf