Imprimare

Companii farma, aliate cu gigantul Google pentru imbunatatirea sanatatii mondiale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sanofi sau Novartis sunt doua companii farmaceutice mari care lucreaza cu gigantul Google pentru imbunatatirea sanatatii la nivel mondial.

Sanofi exceleaza in tratamentul diabetului — fiind unul dintre liderii mondiali—, boala cu un numar de imbolnaviri in crestere. Astazi exista aproape 400 milioane de diabetici in intreaga lume, iar in urmatorii zece ani se va ajunge la 600 de milioane. Aceasta afectiune cu consecinte potential dramatice reprezinta deja 10% din totalul cheltuielilor pentru sanatate din Statele Unite ale Americii. De asemenea, piata economica este uriasa: 60 de miliarde de euro in urmatorii cinci ani.

Sanofi s-a aliat cu Google in principal din doua motive scrie Agerpres. Primul se refera la strategia companiei. In cursa in care s-a angajat pentru o medicina conectata, Sanofi are deja aplicatii care permit pacientilor sa interactioneze cu un telefon inteligent. Este urgent insa sa se avanseze in aceasta directie. Primul laborator mondial, Novartis, are deja un acord cu Google pentru monitorizarea permanenta a glicemiei cu ajutorul lentilelor conectate.

Al doilea motiv al acestei aliante, la fel de important, tine de eficienta medicala. Laboratoarele investesc miliarde in cercetarea pentru noi tratamente. Problema este ca un pacient din doi isi neglijeaza tratamentul in cele douasprezece luni care urmeaza dupa prescriptia medicala.

Senzorii, algoritmii, informatizarea de care dispune Google ii va permite sa monitorizeze indeaproape pacientii. Adesea este corect medical si economic ca medicamentele sa fie eficient administrate decat sa se faca cercetari pentru descoperirea de noi substante.

Aceasta medicina proactiva si chiar de predictie, indeosebi pentru boli cronice, ridica probleme etice si morale de anvergura, insa este greu de dat inapoi. Deja mari asiguratori din domeniul sanatatii, dar si numerosi oameni de stiinta militeaza pentru o utilizare rationala a bancilor de date medicale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Companii-farma_-aliate-cu-gigantul-Google-pentru-imbunatatirea-sanatatii-mondiale_21214/

lauff lautf laurf