Imprimare

Dr. Dana Jianu, noul presedinte al Societatii Romane de Chirurgie Estetica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Dana Jianu a fost aleasa noul presedinte al Societatii Romane de Chirurgie Estetica, in cadrul Adunarii generale a Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania, informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in Adunarea Generala a Asociatiei Chirurgilor Plastici ( ACPR) s-a adoptat un nou statut, adaptat cerintelor legislative moderne si, mai ales, la interesele chirurgilor plasticieni.

Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania a organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Murighiol, pentru prima data, o scoala de vara pentru chirurgii rezidenti care au putut beneficia de prezentarile unor medici chirurgi plasticieni de renume, precum dr. Julian J. Pribaz, profesor de chirurgie plastica la Harvard, si prof. Luiz S. Toledo, profesor al Societatii Internationale de Chirurgie Estetica si presedintele stiintific al Societatii de Chirurgie Plastica din Emiratele Arabe Unite.

''Ani de zile, chirurgia plastica a fost vazuta ca un lucru frivol, fiind cel mai adesea asociata doar cu imaginea, de cele mai multe ori nu foarte potrivita, a unor personaje publice. Scopul ACPR este de a arata adevaratele beneficii pe care chirurgia plastica le poate aduce calitatii vietii pacientilor, dar si de a asigura viitorul acestei specialitati. Ne bucuram ca, in cadrul conferintei de la Murighiol, chirurgii rezidenti au luat contact in premiera cu spiritul de excelenta al manifestarilor de acest gen. Sa poti comunica direct cu oameni ca profesorii Pribaz sau Toledo este o ocazie speciala'', a spus presedintele ACPR, Dragos Zamfirescu.

Conferinta de la Murighiol a beneficiat si de prezentarile altor chirurgi plasticieni cu mare experienta: dr. Albert Wu (The Mount Sinai Hospital, New York), dr. Dan Georgescu (Diorama Biarritz, Franta) si dr. Mihail Climov (Harvard Medical School, USA).

Prof. Asociat. Dr  Dana Jianu s-a nascut in localitatea Vama,  Suceava. Este casatorita si are un baiat.

A urmat Universitatea de  Medicina si Farmacie “Carol Davila” promotia 1988.

In 1998 obtine titlul de medic primar chirurgie  plastica, devine membru fondator al Societatii  Romane de Chirurgie Plastica in 1991 si Doctor  in Stiinte Medicale in 2002.

Este  aleasa in functia de Vice- presedinte al  Societatii Romane de Chirurgie Estetica in 2006.
In 2011  este aleasa in functia de Istoric  al Asociatiei Europene a Societatilor de Chirurgie  Plastica - Estetica  ( EASAPS ) si Secretar  National  al Societatii Internationale de Chirurgie  Plastica  - Estetica  (ISAPS).

In 2012  obtine  titlul de Profesor Asociat al UMF  “Carol Davila” Bucuresti si  devine  Presedinte al  Asociatiei Umanitare “Frumusete prin Sanatate”. Membru fondator si Co -Presedinte al Societatii  Internationale de Medicina si Chirurgie  Regenerativa in 2013.

Este  partener asociat  si director al  departamentului de chirurgie plastica  – estetica  al Centrului Medical ProEstetica din Bucuresti din 1994 pana in prezent si al Centrelor de  Frumusete si Sanatate Bali Spa Cornu (din 2007) si Bali Spa Radisson Bucuresti  (din 2008).

Este inventator al unei pense chirurgicale si  al papusii medicale DAN A JOY  medaliate cu aur  la Bruxelles si Geneva.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dr.-Dana-Jianu_-noul-presedinte-al-Societatii-Romane-de-Chirurgie-Estetica_21223/

lauff lautf laurf