Imprimare

Computer tomograf de ultima generatie la Clinica de Neurochirurgie din Cluj

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a inaugurat, sambata, un computer tomograf de ultima generatie, dat in folosinta la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, printr-o investitie de aproape 800.000 de euro facuta de minister, anunta Agerpres.

''Sper ca tot ceea ce incepe sa se intample bun in sistemul sanitar sa fie practic un principal motiv pentru personalul medical sa ramana in tara si sa nu mai plece in afara. Acesta este si motivul prezentei mele aici—un pic de incredere sa dam oamenilor din sistem in primul rand si, bineinteles, si celor care beneficiaza de sistem, pacientii. (...) Tin sa-l felicit pe prof. Stefan Florian pentru tot ceea ce face, inclusiv pe plan extern. Vreau in special sa-l felicit pentru cele 880 de operatii facute anul trecut', a declarat, intr-o conferinta de presa, Nicolae Banicioiu.

La randul sau, seful Clinicii de Neurochirurgie, Stefan Florian, a declarat, in aceeași conferinta de presa, ca noul aparat va deservi pacienti din toata tara, nu numai in ce priveste domeniile neurologiei si neurochirurgiei, ci si pentru alte specialitati medicale.

''Acest aparat e cel mai modern din Cluj, cel mai bine echipat si el asigura nu numai examinarea pentru specificul neurologiei, neurochirurgiei, ci el poate efectua si examinari cardiologice, poate face si endoscopie digestiva, putem sa-l folosim pentru intregul organism', a mentionat prof. dr. Stefan Florian.

Acesta a mai spus ca zeci de mii de pacienti vor beneficia de noul aparat, pacienti care pana acum erau trimisi, chiar imediat dupa o operatie pe creier, la examinari imagistice la alte clinici din Cluj-Napoca.

''Pacientii nostri erau supusi transferului, transportului cu ambulanta la centrele unde exista aceasta dotare. Practic toti pacientii—noi numai anul trecut am avut 2.600 de interventii neurochirurgicale—, toti pacientii operati aveau nevoie post-operatoriu de cel putin o investigatie computer tomograf. Pe langa aceasta, toti pacientii care ni se adreseaza, toti pacientii care vin la control... Sunt zeci de mii de pacienti care beneficiaza de aceasta investigatie', a completat Stefan Florian.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Computer-tomograf-de-ultima-generatie-la-Clinica-de-Neurochirurgie-din-Cluj_21221/

lauff lautf laurf