Imprimare

Mortalitatea infantila s-a injumatatit in ultimii 25 de ani in intreaga lume

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Mortalitatea infantila in intreaga lume s-a injumatatit in ultimii 25 de ani, insa obiectivul stabilit in anul 2000 de reducere cu doua treimi a indicatorului nu a fost atins, potrivit datelor ONU publicate miercuri,anunta Agerpres.

Doar 62 din 195 de tari au atins obiectivele fixate in acest domeniu de catre Organizatia Natiunilor Unite.

''Mortalitatea globala a copiilor cu vârste de sub cinci ani s-a redus cu 53% in ultimii 25 de ani'', dar pentru numeroase tari tintele fixate in cadrul Obiectivelor de dezvoltare ale mileniului (OMD) nu au fost realizate, potrivit studiului ONU, publicat miercuri de revista britanica The Lancet.

Conform estimarilor ONU, mortalitatea infantila in intreaga lume a trecut de la 12,7 milioane in anul 1990 la 5,9 milioane in 2015.

De asemenea, in ultimii 15 ani au fost salvate vietile a 48 de milioane de copii din intreaga lume.

Tarile ar trebui sa-si reduca rata mortalitatii infantile la cel mult 25 la mie pana in anul 2030, ceea ce s-ar traduce prin salvarea vietilor a inca 38 de milioane de copii.

Principalele cauze ale deceselor in cazul copiilor cu varste mai mici de cinci ani sunt nastere prematura, pneumonie, complicatii la nastere, diaree si malarie. Pentru combaterea acestor cauze sunt necesare, printre altele, cresterea accesului la asistenta medicala, campanii de imunizare si asigurarea apei potabile in cat mai multe zone ale lumii, releva studiul citat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Mortalitatea-infantila-s-a-injumatatit-in-ultimii-25-de-ani-in-intreaga-lume_21228/

lauff lautf laurf