Imprimare

SMURD are prima unitate mobila de ATI la Spitalul Universitar Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti are de azi o unitate mobila SMURD, echipata cu aparatura de terapie intensiva completa, informeaza Agerpres.

"Exista un plan de a creste capacitatea de interventie in Bucuresti si la Serviciul de Ambulanta si la SMURD. Ce vedeti astazi este primul echipaj care va functiona permanent cu plecare de la o alta unitate de primiri urgente decat cea de la Spitalul de Urgenta Floreasca. Incepem sa amplasam puncte care sunt deservite de colegii din alte unitati de primiri urgente. Ea va fi folosita pentru anumite tipuri de cazuri critice, pentru ca este o masina de terapie intensiva mobila. Plecarea va fi de aici, bineinteles in functie de cine este mai aproape. Daca este mai aproape Floreasca sau mai avem alte puncte in oras, pleaca masinile de acolo. Aceste este un punct care va deservi zona care este in jurul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Aici va fi adus orice pacient care este in stare critica. Ei vor merge fie pe interventie primara ca primii sositi, fie vor merge in sprijinul altor echipaje, cum ar fi echipajele de prim ajutor, echipajele cu asistenti. Masina este echipata cu aparatura de terapie intensiva completa", a afirmat secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

Potrivit acestuia, urmatoarele echipaje de terapie intensiva vor fi la Spitalele Elias si Bagdasar Arseni.

Noul proiect inseamna si noi locuri de munca. "Pana la sfarsitul acestui an, vor mai fi angajate la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov 100 de asistenti medicali, medici, ambulantieri, posturi care sunt deja bugetate" a mai spus secretarul de stat al MAI.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SMURD-are-prima-unitate-mobila-de-ATI-la-Spitalul-Universitar-Bucuresti_21236/

lauff lautf laurf