Imprimare

Dezbatere despre platile informale, in octombrie, la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pe data de 06 octombrie 2015, incepand cu ora 14.00, va avea loc dezbaterea "Platile informale in sistemul sanitar. Obstacole si solutii", la Bucuresti.

Evenimentul se adreseaza in principal medicilor, dar si avocatilor si mediatorilor. Unul din obiectivele acestei dezbateri este crearea unei strategii corecte, legale si aplicabile referitoare la problematica platilor informale si a remuneratiei medicilor.

In ceea ce priveste tematica, vor fi abordate subiecte ce tin de: argumente pro si contra legiferarii platilor informale; propunere privind introducerea termenului de „onorariu” in Lege sau propuneri sustenabile de imbunatatire a modalitatilor de remunerare a medicilor.

Problema de fond pe care o ridica majoritatea medicilor este tocmai aceasta conditionare a oferirii de donatii, aspect cu care un numar insemnat de medici nu sunt de acord. Prin urmare, practica acestor doctori care nu te opereaza sau trateaza fara vreun „stimulent” intra sub incidenta legii penale, dar prea putine cazuri ajung in Justitie sau la Colegiul Medicilor.

Conform deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) nr. 19 din 4 iunie 2015 (Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala) medicii angajati in spitalele din sistemul public de sanatate n-au voie sa primeasca de la pacienti plati suplimentare sau donatii. Hotararea a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 590 din 5 august si este obligatorie pentru toate instantele de la momentul publicarii.

Daca sunteti medic, prin intermediul acestei manifestari, va puteti implica in dezbateri cu privire la:
• Consecintele absurde ale calificarii ca functionar public a medicului dintr-un spital de stat, in temeiul art. 175 alin 2 Cod penal;
• Solutiile concrete pentru implementarea procedurilor de remunerare a medicilor;
• Articolul 34 din Legea nr 46/2003;
• Problema platilor informale din domeniul sanitar.

Daca sunteti avocat sau mediator, atunci puteti lua cuvantul referitor la:
• Propunerile legislative pentru sistemul sanitar si remuneratia medicilor;
• Problematica legala a onorariilor / donatiilor/sponsorizarilor.

La eveniment sunt invitati si magistratii procurori si magistratii judecatori.

Inscrierea se realizeaza prin accesarea link-ului de mai jos, http://info.wolterskluwer.ro/plati-informale-in-sistemul-sanitar/ si completarea formularului din partea dreapta a paginii de internet. Ulterior completarii acestui formular va vom contacta telefonic pentru finalizarea inscrierii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dezbatere-despre-platile-informale_-in-octombrie_-la-Bucuresti_21243/

lauff lautf laurf