Imprimare

Patru spitale din Bucuresti gazduiesc vernisajul „O clipa din viata noastra”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pe parcursul lunii septembrie, are loc expozitia de fotografie „O clipa din viata noastra”, gazduita de patru mari spitale din Bucuresti: Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, Spitalul Clinic Coltea, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

„O clipa din viata noastra” este un proiect initiat de Fundatia Colegiului Medicilor din Bucuresti, si finantat de ARCUB. Proiectul face parte din Programul cultural „Esti Bucuresti” 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primariei Municipiului Bucuresti).

Proiectul realizat de Fundatie se desfasoara simultan, in luna septembrie, in perimetrul celor 4 spitale, iar fotografiile sunt realizate cu sprijinul fotografului Mihai Andrei.

Atractivitatea expozitiei pentru publicul larg este asigurata si de ineditul ei. Spitalele bucurestene vizate de proiect, au realizat activitati de pionierat in cercetarea si activitatea medicala si au avut un rol important in evolutia stiintelor medicale.

Fiecare spital are expuse o serie de 20 de fotografii, in aer liber. Spitalul Dr. Carol Davila gazduieste prima expozitie de fotografie in aer liber din istoria sa, dar si prima expozitie de acest fel realizata de spitalele din Romania. Cele 20 de fotografii sunt expuse pe gardul Spitalului Dr. Carol Davila din zona B-dului Dacia, in toata luna septembrie. Ele sunt expresia artistica a relatiei umane dintre medic si pacient, o punte de legatura intre activitatea medicala si arta.

Colaborarea a avut loc si datorita deschiderii spre inedit a conducerilor celor patru spitale (prof. dr. Mircea Penescu – de la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila sau acad. Mircea Enescu, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”).

Evenimentul face parte dintr-un proiect initiat de Fundatia Colegiului Medicilor din Bucuresti si finantat de ARCUB.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Patru-spitale-din-Bucuresti-gazduiesc-vernisajul-_O-clipa-din-viata-noastra__21242/

lauff lautf laurf