Imprimare

Romania participa la a 65-a sesiune a Comitetului Regional al OMS Europa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sustinerea masurilor pentru asigurarea unei acoperiri vaccinale care sa duca la eliminarea bolilor transmisibile prevenibile din regiunea europeana a reprezentat una din temele dezbatute in deschiderea celei de-a 65-a sesiuni a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) Europa, scrie Agerpres.

"In contextul actual, s-a subliniat sustinerea masurilor pentru asigurarea unei acoperiri vaccinale care sa duca la eliminarea bolilor transmisibile prevenibile din regiunea europeana si implementarea unui program agreat de catre statele membre si care sa se aplice de catre acestea privind procedurile in domeniul sanatatii publice pentru situatia refugiatilor si a migrantilor", a declarat Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, potrivit unui comunicat.

La randul sau, prof. dr. Alexandru Rafila, membru in Comitetului Permanent al Biroului Regional al OMS Europa, a afirmat ca "se doreste" ca statele membre sa aplice politici de sanatate care sa asigure accesul la vaccinare, astfel incat sa fie evitate situatii ca cele aparute in cursul acestui an in regiunea europeana, cand s-au inregistrat decese la copii din cauza rujeolei, difteriei, tetanosului sau complicatii grave datorate poliomielitei.

Profesorul Alexandru Rafila va prezenta in zilele urmatoare Declaratia statelor membre in domeniul controlului tuberculozei si a preocuparii pentru limitarea extinderii TB multidrog rezistente.

Romania a participat luni, 14 septembrie, la deschiderea celei de-a 65-a sesiuni a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Europa, in prezenta presedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite si a directorului general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan.

La evenimentul la care participa 52 de state, delegatia Romaniei este condusa de catre Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii si prof. dr. Alexandru Rafila, membru in Comitetul Permanent al Biroului Regional OMS Europa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Romania-participa-la-a-65-a-sesiune-a-Comitetului-Regional-al-OMS-Europa_21241/

lauff lautf laurf