Imprimare

Un computer inteligent poate pune diagnostice sau determina durata de viata a pacientilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cercetatorii din Boston au dezvoltat un tip de computer care poate pune diagnostice rapid sau poate prezice momentul mortii unei persoane, cu o probabilitate de 95%.

Medicii de la Beth Israel Deaconess Medical Center au conectat aparatele pacientilor la computerul „inteligent”, care se presupune ca depisteaza mai bine si rapid unele boli decat doctorii. Pentru rapiditatea in diagnosticare, anterior utilizarii, in computer au fost introduse informatii medicale a peste 250 de mii de peroane, care au trait in ultimii 30 de ani. Diagnosticarea rapida ar putea ajuta in tratarea unor boli la timp, salvand astfel vietile oamenilor.

Aparatul colecteaza informatii de la pacienti o data la trei minute masurand de la nivelul de oxigen din sange, pana la tensiunea arteriala.

Cu toate ca aparatul are toate coordonatele necesare pentru ca medicii sa dispara, intr-un viitor apropiat sau indepartat, nu acesta este scopul crearii sale, conform cercetatorilor initiatori ai proiectului. Aparatul a fost realizat pentru a spori capacitatea medicilor de a avea grija de pacientii lor, arata aceleasi surse.

Daca aparatul considera ca un pacient va muri, probabilitatea ca acest lucru sa se intmple in urmatoarele 30 de zile este de 96%.

Tot in acest an, doctorii de la spitalul din Boston au devenit primii din SUA care folosesc Google Glass pentru activitatile de zi cu zi, la munca.

 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-computer-inteligent-poate-pune-diagnostice-sau-determina-durata-de-viata-a-pacientilor_21249/

lauff lautf laurf