Imprimare

Acul seringii, inlocuit cu micro-ace nedureroase din acid hialuronic

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 1 din 5 persoane sufera de aichmofobie – frica de ace -, lucru care le impiedica sa isi faca vaccinurile. Insa un nou tip de vaccin ar putea rezolva aceasta problema, datorita tehnicii ce utilizeaza plasturi cu micro-ace dizolvabile.

Noua tehnica a fost testat pe vaccinul impotriva gripei si invetata de catre cercetatorii japonezi. Micro-acele care se dizolva in piele protejeaza impotriva infectiilor mai bine decat acele clasice, conform cercetarilor publicate in revista medicala Biomaterials.

Cercetatorii de la Universitatea Osaka din Japonia spun ca prin intermediul plasturelui, vaccinarea se realizeaza eficient si fara durere, scrie Elsevier.com.

Problema acului, rezolvata

Vaccinurile sunt injectate, de obicei, sub piele sau in muschi, prin folosirea acelor. Cu toate ca metoda clasica si-a aratat utilitatea, este nevoie de personal medical experimentat care sa cunoasca tehinca si sa o aplice fara durere, eficient.

Noul vaccin ce folosete micro-ace este realizat dintr-un material dizolvabil, poate fi aplicat fara ajutorul unui personal medical experimentat si tinteste tarile in care sistemul medical nu este foarte dezvoltat.

Plasturele, cunoscut sub denumirea de HicroHyala, se poate dizolva in apa, iar acele din care este compus sunt realizate din acid hialuronic. Prin aplicare, acele plasturelui patrund, fara durere, in piele si se dizolva permitand eliminarea serului continut de vaccin, in organism.

Cercetatorii au comparat noul sistem cu cel traditional pentru vaccinurile impotriva gripei. Niciun subiect nu a avut reactii la vaccinul nou, aratand ca este sigur pentru oameni. De asemenea, acestia au avut o reactie a sistemului imunitar la fel de mare sau mai mare decat prin intermediul vaccinarii traditionale.

Asadar, aceasta metoda de vaccinare nu ofera durere, este simplu de administrat si are o rata mare de eficienta.

In continuare, cercetatorii vor sa dezvolte alte astfel de vaccinuri, impotriva Ebola sau tuberculozei.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Acul-seringii_-inlocuit-cu-micro-ace-nedureroase-din-acid-hialuronic_21254/

lauff lautf laurf