Imprimare

Medici de familie si functionari la CAS Braila si Constanta, complici in decontarea unor retete false

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medici de familie si functionari de la CAS Braila si Constanta sunt suspectati de complicitate in cazul decontarii retetelor false de medicamente pentru boli incurabile, in ancheta fiind vizat si directorul Penitenciarului Focsani, unde este incarcerat patronul firmei anchetate, scrie Mediafax.

Procurorii DIICOT fac 59 de perchezitii, luni, in Bucuresti, Braila, Constanta si Vrancea, fiind vizati 25 de medici si farmacisti care au decontat retete false de medicamente pentru boli incurabile, iar dupa introducerea cardului de sanatate au eliberat prescriptii pe numele unor copii cu handicap.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitii au loc la sediile din Buzau si Constanta ale firmei vizate in ancheta, Ahmeya Pharm SRL, la locuinta din Braila a administratorului societatii, Liliana Sgircitu, la domiciliul asistentei Maria Banateanu si la biroul acesteia de la Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, precum si la Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Focsani, unde este incarcerat Titi Sgircitu, patronul firmei, acesta fiind condamnat pentru infractiuni cu violenta, intr-un alt dosar.

Conform anchetatorilor, este vizata o grupare formata din 25 de membri - reprezentanti si ‎angajati ai farmaciilor care activeaza sub sigla SC Ahmeya Pharm SRL si medici de familie sau medici specialisti din Braila si Constanta. Acestia sunt suspectati ca in perioada 2011-2015 au decontat fraudulos sume importante de bani din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, provocand un prejudiciu de noua milioane de lei.

Anchetatorii mai spun ca membrii retelei au intocmit si decontat prescriptii medicale fictive pentru medicamente folosite in tratarea de boli incurabile, cu pret de vanzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar dupa introducerea cardului de sanatate acestia au eliberat prescriptii medicale pe numele unor copii cu handicap psihic, majoritatea aflati in plasament.

Membriii gruparii sunt acuzati de inselaciune, evaziune fiscala, spalarea banilor, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, frauda informatica, fals informatic, abuz in serviciu (toate in forma continuata), precum si de constituire a unui grup infractional organizat, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals in declaratii, camata, trafic de influenta, cumparare de influenta, dare si luare de mita si santaj.

Potrivit uor surse judiciare, SC Ahmeya Pharm SRL a fost infiintata in 2009, de Titi Sgircitu, in prezent incarcerat in Penitenciarul Focsani, administratorul firmei fiind sotia acestuia, Liliana Valentina Sgircitu.

Ministerul Sanatatii, una din sursele de la care au plecat perchezitiile de astazi

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. Dorel Sandesc, a precizat in cadrul unei conferinte de presa ca Ministerul Sanatatii este una din sursele de baza in urma carora au putut fi realizate actiunile DIICOT.

“Nu pot fi solidar cu colegi care au asemenea practici ilegale, constituind veritabile retele infractionale. Ministerul Sanatatii a colaborat cu organele in drept si multe dintre actiunile organelor in drept au fost declansate in urma informatiilor venite din partea structurilor Ministerului Sanatatii. Credem ca atat reformele pe care le-am facut in ultimul timp (…), combinate cu actiunile organelor in drept vor reusi sa atinga un obiectiv important”, a explicat Sandesc.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medici-de-familie-si-functionari-la-CAS-Braila-si-Constanta_-complici-in-decontarea-unor-retete-false_21257/

lauff lautf laurf