Imprimare

Ambasada SUA a donat Institutului Nasta truse de teste pentru depistarea tuberculozei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a donat Institutului ''Marius Nasta'' peste 1.900 de truse de teste pentru depistarea tuberculozei rezistente la tratament, scrie Agerpres.

Donatia a fost facuta joi, in numele Guvernului SUA, de seful Biroului pentru Cooperare in Domeniul Apararii (Office for Defense Cooperation), colonel Louis Seliquini, informeaza un comunicat al Ambasadei SUA.

Valoarea truselor de teste este de 147.000 de dolari, iar finantarea a fost asigurata de Comandamentul Fortelor Statelor Unite din Europa (EUCOM).

''Aceste teste reduc timpul de diagnosticare a tuberculozei rezistente la tratament de la cateva luni la doar cateva ore'', au declarat specialistii Institutului ''Marius Nasta'', potrivit sursei citate.

La randul sau, colonelul Seliquini a remarcat "profesionalismul si daruirea echipei Institutului si a subliniat importanta acestui proiect care include, pe langa aceasta donatie, si activitati de pregatire a personalului, dar si finantarea unor lucrari de renovare a cladirii".

Donatia este parte a unui proiect mai amplu de asistenta umanitara pentru imbunatatirea testarii si tratarii tuberculozei in Romania.

Acesta completeaza programul national in domeniul tuberculozei cu teste care permit diagnosticarea rapida a tuberculozei rezistente la medicamente si creste capacitatea Romaniei de a diagnostica aceste cazuri.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ambasada-SUA-a-donat-Institutului-Nasta-truse-de-teste-pentru-depistarea-tuberculozei_21277/

lauff lautf laurf